BATALIA PENTRU RATING

Dorinta de a vinde cat mai mult a mass-mediei duce din pacate la sacrificarea profesionalismului acesteia. Batalia pentru rating dintre Antena 3 si Realitatea are ca efect tabloidizarea unor televiziuni care au fost create in intentia de a reprezenta un segment serios al spatiului public. Astfel, aseara am fost socata sa vad cum o dezbatere foarte politica referitoare la organizatia PDL Constanta era ilustrata cu fotografii de tip paparazzi in care eu eram in costum de baie. Nu pot sa nu ma intreb fata de tot ceea ce se intampla in presa audio-vizuala : ce face CNA-ul? Oameni buni, chiar nu se mai respecta nicio regula? Fiecare poate spune pe post ce vrea, se pot face toate manipularile opiniei publice, prin cele mai evidente si mai perfide mijloace, fara sa se ia nicio masura? Daca membrii CNA nu pot face fata misiunii lor, sa-si dea demisia!

 ADEVARUL DESPRE CONSTANTA

Pentru ca exista interesul unora de a prezenta situatia din organizatia PDL Constanta ca pe un scandal intern, in calitate de coordonator al acestei organizatii, fac urmatoarele precizari:
– Reorganizarea PDL Constanta s-a facut prin decizie a Biroului Permanent National, ca urmare a rezultatelor slabe obtinute de acestea in alegerile locale;
– Conducerea interimara a organizatiei a fost stabilita prin decizie BPN validata in forul superior, Colegiul Director National;
– Rolul meu si al domnului Valeriu Stoica, in calitate de coordonatori, a fost doar acela de a pune in aplicare deciziile conducerii nationale a partidului.
Cei care si-au exprimat nemultumirea sunt din fosta conducere a organizatiei municipale, oameni apropiati lui Danut Moisoiu. Acesta este omul lui Radu Mazare si al PSD, desi facea parte din conducerea PDL – Constanta.
De ani de zile era cunoscuta relatia lui cu Radu Mazare pe care il sustinea in consiliul local, unde era consilier. Mai mult, intre turul 1 si 2 al alegerilor locale le-a cerut candidatiilor PDL la primariile din judet sa se retraga din competitie in favoarea PSD, fie amenintandu-i, fie facandu-le promisiuni.
Ca urmare a fost exclus din partid. Chiar si asa, a reusit cu ajutorul a doua colege apropiate lui sa obtina o hartie prin care isi dovedea calitatea de membru PDL desi la dosarul sau de validare in consiliul local se afla o adresa din partea conducerii de la Constanta care arata ca a fost exclus din partid. Cu toate ca in timpul sedintei de validare de la Bucuresti au plecat trei adrese care confirmau ca acesta nu mai este membru al PDL, comisia de validare a consiliului lui Mazare l-a validat ca si consilier local. Pe langa acesta, au mai fost validate cele doua doamne, una fiind angajata lui, iar cealalta fusese numita inspector scolar datorita bunei relatii dintre Moisoiu si PSD.
Nicio alta persoana din PDL aleasa in Consiliul Local sau cel Judetean, nu a mai fost validata nici pana acum. In acest moment ne judecam cu Radu Mazare si Nicusor Constantinescu pentru ca refuza aplicarea legii si nu permite validarea alesilor nostri in cele doua consilii, intr-un dispret total, mafiot, pentru statul de drept.
Dupa ani de zile de cand Moisoiu este mana dreapta a lui Mazare, punandu-i pe tava organizatia locala si facand jocurile lui si ale PSD, in sfarsit acest personaj a fost dat afara.
Au fost date afara si cele doua doamne care au votat in favoarea validarii lui Moisoiu desi stiau ca nu mai este membru de partid si mai mult, au votat impotriva validarii propriilor colegi. Este evident ca asa zisii nemultumiti, fac jocurile PSD-ului si ale lui Moisoiu incercand sa arate ca actuala conducere a PDL Constanta este nestatutara si incompetenta. PSD se teme ca la Constanta are de acum adversar politic in PDL si nu o anexa asa cum era partidul nostru pana astazi.
Precizez inca o data ca nu exista la sediul partidului inregistrat niciun memoriu care sa fie insotit de 1553 de semnaturi.