InterviuriDespre redobandirea cetateniei romane si drumurile propuse de Elena Udrea (audio)

27/09/2010

Emisiunea "Mai aproape de Europa" din 25 septembrie 2010, Radio Moldova.

In cea de-a doua parte a emisiunii s-a discutat despre vizita ministrului dezvoltarii regionale si turismului din Romania, doamna Elena Udrea, aflata la Chisinau pentru o vizita in satele inundate de ploi in vara 2010.

Interviu pentru revista “Business Point” (2010)

15/04/2010

Care este conceptul general de „dezvoltare regionala" pe care il sustineti dvs?

Dezvoltarea regionala este un concept extrem de complex, dar de aceea extrem de provocator. Obiectivul principal pe care ni-l propunem este diminuarea dezechilibrelor regionale prin stimularea dezvoltarii echilibrate, recuperarea accelerata a intarzierilor in domeniul economic si social a zonelor mai putin dezvoltate, precum si preintampinarea producerii de noi dezechilibre.

Interviu pentru “The Diplomat” (aprilie 2010)

15/04/2010

Care sunt prioritatile Ministerului condus de dvs pentru urmatorii 3 ani? Care sunt prioritatile pe termen scurt?

Evident prioritatea principala a ministerului pe care il conduc, care subsumeaza in definitiv toate celelalte obiective pe termen scurt sau lung, o reprezinta dezvoltarea regionala. Viziunea mea, ca ministru al dezvoltarii si turismului, este aceea a dirijarii investitiilor publice catre zone in care s-ar putea dezvolta activitati generatoare de venit pentru comunitatile locale si stat, cum ar fi zonele cu potential turistic.

Interviu pentru revista “Constructiv” (2010)

7 /04/2010

Care sunt principalele masuri ale Ministerului Dezvoltarii care vor avea in mod clar efecte vizibile pe piata constructiilor?

În primul rand as aduce în discutie hotararea mea ferma de a construi 100.000 de locuinte pana la sfarsitul acestui mandat. Am initiat programul Renasterea satului romanesc - 10 case pentru specialisti, prin care ne propunem sa contribuim la revigorare spatiul rural, în acord cu principiul dezvoltarii regionale echilibrate.