Realizarile mele

Cresteri in constructii

In cei trei ani petrecuti la conducerea MDRT, am sprijinit numeroase localitati ce imi cereau sprijinul in implementarea diverselor proiecte necesare pentru dezvoltarea comunitatilor locale. Astfel, in 2012 existau peste 2200 de santiere pentru lucrari de investitii finantate prin MDRT, iar cresterea in domeniul construcțiilor era in 2011 de 7,2%. Fie ca este vorba despre reabilitarea termica a locuintelor, de constructia de locuinte ANL pentru tineri, de locuinte pentru chiriasii evacuati din imobilele nationalizate si de locuinte sociale, de reabilitarea si modernizarea drumurilor, de constructia sau reabilitarea salilor de sport, a patinoarelor, a bazinelor de inot sau a retelelor de alimentare cu apa si canalizare, mereu am cautat si identificat solutii pentru asigurarea in timp de criza economica majora a fondurilor necesare pentru a sustine initiativele despre care am crezut ca merita a fi realizate, indiferent de culoarea politica a autoritatilor ce solicitau investitia.

Daca ar fi sa luam un singur an de referința, m-as raporta la anul 2011. In 2011 am finantat reabilitarea si modernizarea a 480 km de drumuri locale si judetene, construirea a 170 de sisteme de alimentare cu apa la sate, reabilitarea termica a 14.700 de apartamente si finalizarea a 1.785 de locuinte pentru tineri.

In calitate de ministru, am incurajat constructia de locuinte pentru tineri, prin promovarea unui act nomativ care sa reglementeze constructia de locuinte pentru tineri in parteneriat public- privat, intr-un sistem in care investitia fimelor private in imobile de acest tip ar urma sa fie recuperata din chiria perceputa conform normelor in vigoare.

Una dintre solutiile gasite pentru finantarea programelor de investitii, pe timp de criza, a fost Programul National de Investitii in Infrastructura(PNDI) destinat constructiei de crese si gradinite, dar si reabilitarii si modernizarii a aproximativ 10.000 km de drumuri judetene si locale prin contractarea de lucrari publice in sistem credit-furnizor, adica firmele lucreaza pe banii lor urmand ca statul sa plateasca incepand cu 2014. Deci, este o minciuna a USL povestea cu cele 4 miliarde de euro ale acestui program pe care le-as fi cheltuit eu discretionar. Din pacate, PNDI nu functioneaza in acest moment din incapacitatea manageriala a actualului Guvern.

 

Mesaje

Lasa un mesaj

CAPTCHA Trimite
Daca nu poti citi literele, clic aici

Nu exista mesaje.