Realizarile mele

Schimbarea la fata a municipiului Roman

In anii petrecuti la conducerea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, multe dintre drumurile mele in calitate de ministru m-au condus la Roman. De fapt, acesta a fost unul dintre motivele care m-au facut sa aleg colegiul 4 Roman pentru cursa electorala de pe 9 decembrie.

Printre proiectele care au vizat modernizarea Municipiului Roman se numara reabilitarea zonei Scuar Hotel, Pietonal Stefan cel Mare si centrul istoric Stefan cel Mare pentru care s-au primit fonduri europene in valoare de peste 210.000.000.000 lei. Obiectivul final nu este doar un oras mult mai frumos pentru romascani, dar si acela de a fluidiza traficul pietonal si rutier. Chiar zilele acestea am inaugurat impreuna cu primarul Dan Laurentiu Leoreanu lucrarile de modernizare a strazii Stefan cel Mare, un segment din Planul Integrat de Dezvoltare Urbana. Lucrarile au presupus, pe linga realizarea unei fundatii de 45 de centimetri, a unui strat de baza de sase centimetri si a unui strat de uzura de patru centimetri si inlocuirea completa a retelei de apa, realizarea unei retele de canalizare - inexistenta pina acum pe aceasta strada, amenajarea de trotuare cu o latime medie de doi metri, montarea a 42 de lampi cu leduri, precum si amplasarea a 24 de cosuri de gunoi si a 22 de banci. Strada Stefan cel Mare este unica artera de circulatie din municipiu iluminata cu lampi cu leduri. Investitia totala in modernizarea centrului istoric s-a ridicat la peste 2,5 milioane de lei.

In ceea ce priveste infrastructura rutiera, unul dintre cele mai importante proiecte sprijinite in timpul mandatului de ministru se refera la modernizarea arterei Roman-Est. Valoarea investitiei a fost de 2.431.600 de lei, iar Consiliul Judetean Neamt a alocat Municipiului Roman o subventie de 75.000 de lei. Acest proiect are numeroase avantaje pentru romascani, dar si pentru locuitorii comunelor invecinate: descongestionarea traficului greu de pe strazile Bogdan Dragos, Islazului si Mihai Viteazu, dar si crearea unui acces pentru toate comunele limitrofe la depozitul de deseuri menajere de pe raza comunei Cordun.

In timpul mandatului de ministru am gasit fondurile necesare si pentru finantarea unor proiecte sociale care sa ii ajute pe cei mai putin fericiti dintre romascani. Astfel, in cazul reabilitarii, extinderii si modernizarii „Caminului pentru batrani", MDRT a venit prin programul REGIO cu aproximativ 2 milioane de lei. In cazul reabilitarii si extinderii Centrului de ingrijire si asistenta Roman, valoarea finantarii MDRT a fost de 2. 700.000 lei din valoarea totala de 3.400.000 lei. In ceea ce priveste centrul multifunctional Melchisedec, MDRT a venit cu 2.800.000 lei si a mai fost nevoie de o completare de 700.000 lei de la administratia locala.

In plus, am incercat, prin fonduri europene, sa sprijin si firmele mici si mijlocii din Roman. Astfel, au fost create locuri de munca si au fost colectate impozite mai mari de bugetul de stat. De exemplu, pentru Hotel Roman si Complexul Hotelier Mariko Inn, MDRT a asigurat finantari in jurul cifrei de 1 milion de euro.

Nu in ultimul rand, proiectele pe care le-am sprijinit in Roman i-au vizat si pe tineri. Ma refer aici la constructia salii de sport de la Miron Costin si la bazinul de inot din oras. In ceea ce priveste constructia salii de sport, valoarea investitiei este de 2.300.000 lei, iar in cazul bazinului de inot suma trece putin de 3.000.000 lei. In plus, am construit 140 de locuinte ANL pentru tineri.

 

Mesaje

Lasa un mesaj

CAPTCHA Trimite
Daca nu poti citi literele, clic aici

Nu exista mesaje.