Daca sunteti in cautarea celor mai bune filme de vizionat pe Netflix, ati ajuns la locul potrivit. Mai jos, am adunat o selectie pregatita de experti a unora dintre cele mai interesante, convingatoare, emotionante si amuzante filme care se difuzeaza in prezent pe Netflix.
Deoarece poate fi descurajant sa parcurgeti tot catalogul streamerului pentru a afla ce sa vizionati, am creat aceasta lista cu 55 cele mai bune filme Netflix de vizionat chiar acum.
Aceasta postare va fi actualizata frecvent cu noi recomandari, tinandu-va la curent cu toate filmele Netflix carora ar trebui sa le acordati prioritate.
Michael Clayton
Warner Bros.
„Michael Clayton” pare o adaptare a celui mai bun roman de John Grisham niciodata scris. Un thriller dramatic cu totul original scris si regizat de Tony Gilroy, filmul din 2007 il are in rolul principal pe George Clooney in rolul unui „reparator” pentru o firma de avocatura prestigioasa care descopera o musamalizare pe care nu o poate deconspira. Gilroy regizeaza cu o incredere grozava care va permite sa stiti ca sunteti pe maini bune, chiar si atunci cand povestea este confuza (scenariul se desfasoara intr-o naratiune fracturata). George Clooney ofera una dintre cele mai bune performante ale carierei sale, la fel si Tom Wilkinson ca un potential denuntator, iar Tilda Swinton a castigat un Oscar pentru rolul ei limitat, dar de neuitat, care culmineaza cu o confruntare infricosatoare intre personajul ei si cel al lui Clooney.
Goodfellas
„Goodfellas” (Warner Bros)
Unul dintre numeroasele clasice ale regizorului Martin Scorsese, „Goodfellas” din anii 1990 este un film cu gangsteri prin excelenta. Bazat pe o poveste adevarata, povesteste ascensiunea si caderea asociatului mafiei Henry Hill, interpretat de regretatul Ray Liotta. Robert De Niro, Joe Pesci, Lorraine Bracco si Paul Sorvino joaca in ceea ce este in esenta un prototip pentru „The Sopranos”, cu Scorsese atragand publicul in lumea mafiei prin ochii unui gangster aspirant. Realizarea filmului este unele dintre cele mai bune din cariera lui Scorsese, de la cel emblematic de la clubul de noapte Copacabana pana la o secventa de act al treilea alimentata cu cocaina, care te va tine pe furis, indiferent de cate ori ai vazut-o.
Fete rele
Paramount Pictures
Daca sunteti in cautarea unei comedie inteligente de urmarit, nu puteti gresi cu „Mean Girls”. Scris de Tina Fey, filmul arunca o privire atenta asupra liceului din punctul de vedere al unei noi eleve (interpretata de Lindsay Lohan) care se imprieteneste cu cativa straini, apoi i se cere sa se alature „fetelor cool”. Ceea ce incepe ca o recunoastere pentru prietenii ei goofball se transforma intr-o dorinta autentica de a fi placut (si acceptat) de aceste asa-zise „fete rele”, interpretate de Rachel McAdams, Amanda Seyfried si Lacey Chabert. Abunda cuvintele ironice si observatiile perspicace despre prietenie.
Boogie Nights
New Line Cinema
O epopee despre o epoca trecuta (si dorinta de a fi vedeta, indiferent de cost), „Boogie Nights” este cu siguranta unul dintre cele mai bune filme pe care Paul Thomas Anderson le-a facut vreodata si l-a pus pe harta in mare masura. Filmul se deschide in 1977 si urmareste un abandon de liceu cu ochii mari, interpretat de Mark Wahlberg, care intalneste un regizor porno (interpretat de Burt Reynolds) care il aduce in lumea lui. Dar, pe masura ce anii trec, vremurile bune fac loc celor rele si toti cei implicati se lupta sa ramana pe linia de plutire – si sa fie relevanti.
Sorry to Bother You
Focus Features
Daca te simti aventuros, filmul din 2018 al scriitorului/regizorului Boots Riley „Sorry to Bother You” este o calatorie salbatica care merita din plin calatoria. LaKeith Stanfield joaca rolul unui operator de telemarketing care este implicat intr-o conspiratie corporativa si apoi… ei bine, acesta este cel mai bine vazut stiind cat mai putin posibil, dar credeti-ne, sfarsitul este de neuitat. Tessa Thompson, Jermaine Fowler, Omari Hardwick, Terry Crews si Steven Yeun.
Talentatul domn Ripley
Paramount Pictures
Matt Damon ofera una dintre cele mai bune interpretari ale carierei sale in thrillerul dramatic al lui Anthony Minghella din 1999 „The Talented Mr. Ripley”. Bazat pe romanul cu acelasi nume Patricia Highsmith, Damon joaca rolul unui tanar pe nume Tom Ripley, care este confundat cu altcineva si insarcinat sa convinga un alt tanar (interpretat de Jude Law) sa se intoarca din Italia in Statele Unite. Ripley face drumul, dar se indragosteste de caracterul lui Law si de viata pe care o traieste si incepe sa preia trasaturile personajului sau in moduri ciudate si nelinistitoare. Gwyneth Paltrow, Philip Seymour Hoffman si Cate Blanchett in rolurile principale.
Blade Runner 2049
Warner Bros. Pictures si Alcon Entertainment
Ar putea fi sacrileg sa spui, dar „Blade Runner 2049” este la fel de bun, daca nu mai bun, decat filmul stiintifico-fantastic al lui Ridley Scott. Continuarea din 2017 – regizat de regizorul „Dune” si „Arrival” Denis Villeneuve – reia decenii dupa evenimentele primului film si il joaca pe Ryan Gosling in rolul unui replicant care lucreaza ca blade runner, care se intalneste fata in fata cu Rick Deckard al lui Harrison Ford. . Surprizele abunda, dar si filmele impecabile. Nu este de mirare ca acest film i-a adus legendarului director de imagine Roger Deakins primul sau Oscar dupa 14 nominalizari.
Cand Harry a cunoscut-o pe Sally
Columbia Pictures
Daca aveti chef de o comitie romantica grozava, porniti clasicul „When Harry Met Sally”. Regizorul Rob Reiner si scenaristul Nora Ephron formeaza un duo perfect in „When Harry Met Sally…” din 1989, care urmareste doi oameni interpretati de Meg Ryan si Billy Crystal prin peste un deceniu de aproape accident si prietenie in New York City. Toata lumea se poate raporta la aceasta poveste a prietenilor care nu pot decide daca vor sa fie ceva mai mult sau nu pot ajunge pe aceeasi pagina cu ceea ce simt cu adevarat unul pentru celalalt. Reiner, care venea de la un divort, a servit drept baza pentru Harry, in timp ce Ephron a servit drept inspiratie pentru Sally, iar istoria filmului a fost facuta.
Sapte
New Line Cinema
Filmul „Seven” al lui David Fincher din 1995 ramane unul dintre cele mai bune thrillere criminale realizate vreodata – cu un final imposibil de uitat. Scris de Andrew Kevin Walker, filmul il are pe Brad Pitt in rolul unui tanar detectiv idealist, care este asociat cu un detectiv care va fi pensionat, interpretat de Morgan Freeman. Dar cand sunt pusi in cazul unui ucigas in serie care ucide pe baza celor sapte pacate capitale, se trezesc testati in mai multe moduri. „Sapte” este bogat in metafora (orasul fara nume in care se desfasoara este mereu ud si murdar), filmari impecabile si spectacole memorabile. Dar ceea ce il diferentiaza este un scenariu care contravine conventiilor in favoarea jocului impotriva asteptarilor publicului. Este un thriller politist pentru cei indragostiti de thriller politist.
Prinde-ma daca poti
DreamWorks
Unul dintre cele mai personale filme ale lui Steven Spielberg, „Catch Me If You Can” din 2002 il gaseste pe Leonardo DiCaprio ocupand rolul unui escroc din viata reala care si-a dat identitatea unui pilot, medic si avocat in timp ce era inca adolescent. Tom Hanks il interpreteaza pe agentul FBI pe urmele lui, iar Spielberg se bucura sa relateze era jet-set-urilor din anii 1960. La fel ca multe dintre filmele lui Spielberg, divortul este o tema aici, dar, spre deosebire de acele alte filme, acesta il pune pe tatal lui DiCaprio (interpretat de Christopher Walken) drept cel parasit, in timp ce mama lui pleaca pentru a-si intemeia o noua familie. Acest lucru isi are radacinile in descoperirea lui Spielberg tarziu in viata ca divortul parintilor sai nu a fost, asa cum el si fratii sai au fost facuti sa creada, pentru ca tatal sau a plecat, ci pentru ca mama lui s-a indragostit de altcineva si tatal sau nu a vrut. copiii sa o invinovateasca. In acest mod,
Prezentator: Legenda lui Ron Burgundy
Poze DreamWorks
Sansele sunt ca fie nu ai vazut niciodata „Anchorman”, fie l-ai vazut de multe ori de multe ori. Comedia din 2004 nu a fost un mare succes la lansarea initiala in cinematografe, dar a explodat odata ce a ajuns in videoclipul acasa si a devenit unul dintre cele mai citate filme ale anilor 2000. Will Ferrell joaca rolul unui prezentator pompos si idiot din San Diego din anii 1970, care isi gaseste slujba amenintata atunci cand reteaua angajeaza o femeie ca prezentatoare, interpretata de Christina Applegate. Paul Rudd, Steve Carell si David Koechner sunt colegii sai prezentatori de stiri, iar cineastul Adam McKay reuseste sa faca un film care tine la fel de mult despre sexism si inegalitatea de gen, cat despre glume absolut, ridicol de prostate.
Misiune imposibila
Croaziera in „Mission: Impossible” din 1996 (Paramount Pictures)
Franciza „Mission: Impossible” este una dintre cele mai consistente francize care inca mai ruleaza si totul a inceput cu filmul regizorului Brian De Palma din 1996 – care rezista extraordinar de bine. Tom Cruise il interpreteaza pe agentul FMI Ethan Hunt, care, a mers prost intr-o misiune si intreaga sa echipa este ucisa, fuga deoarece este depistat pentru crima. De Palma aduce o atmosfera grozava de thriller paranoic in intreaga procedura, iar in acel moment Cruise se dovedea ca un rol principal al unui film de actiune.
Misiune: Imposibila – Protocolul fantoma
Tom Cruise in „Mission: Impossible – Ghost Protocol” din 2011.
Unul dintre cele mai bune filme „Mission: Impossible” este cu siguranta a patra parte, „Mission: Impossible – Ghost Protocol” – alias cel in care Tom Cruise atarna de cea mai inalta cladire din lume. Regizorul „The Incredibles” si „Ratatoullie” Brad Bird si-a facut debutul live-action cu filmul, care imbratiseaza aspectul „de echipa” al francizei „Mission”, prin asocierea lui Ethan Hunt cu un ansamblu de personaje care fug dupa fiind incadrat pentru o explozie la Kremlin. Jeremy Renner, Paula Patton si Simon Pegg sunt membri excelenti ai echipei in aceasta intrare aventuroasa in franciza.
Titanic
Paramount
Toata lumea stie „Titanic”. Dar fie ca l-ai vazut o data sau de 12 ori (sau daca acesta este cumva primul tau), epopeea dezastrului romantic din 1997 a lui James Cameron inca rezista extraordinar de bine. Tanarul Leonardo DiCaprio joaca rolul unui american cu ochii mari care castiga o plimbare cu nava peste Atlantic si incepe o relatie cu o tanara bogata interpretata de Kate Winslet. Doom atarna asupra romantismului lor stralucitor – stim cu totii cum se termina aceasta poveste, dar „Titanic” este o dovada a puterii filmelor grozave, prin faptul ca inca esti implicat in poveste (si povestea de dragoste ), indiferent.
Drumul spre pierzanie
Poze DreamWorks
Dupa ce a castigat Oscarul pentru cel mai bun film cu „American Beauty”, regizorul Sam Mendes a abordat un film cu totul diferit: thrillerul politist neo-noir „Road to Perdition”. Amplasat in 1931, filmul il are pe Tom Hanks in rolul unui politist care este fortat sa fuga impreuna cu fiul sau, cautand razbunare impotriva mafiotului care i-a ucis pe restul familiei. Paul Newman joaca rolul mafiotului in cauza, in timp ce Jude Law joaca rolul unui asasin angajat pe urmele lor. Este o drama criminala minunat conceputa, cu cinematografia castigatoare a Oscarului de la Conrad L. Hall.
Razboiul lumilor
Paramount Pictures
Adaptarea lui Steven Spielberg din 2005 a filmului „Razboiul lumilor” nu este doar un film de invazie extraterestra – este foarte mult un film despre 9/11. Spielberg a incadrat povestea invadatorilor extraterestre ca comentariul sau despre 9/11 si consecintele de dupa. Filmul este spus in intregime din punctul de vedere al unui tata singur (interpretat de Tom Cruise) care isi urmareste copiii, iar publicul nu vede niciodata ceva ce nu vad. Este o cronica magistrala a panicii si confuziei si a cat de mult vor merge oamenii pentru a se mentine pe ei insisi si pe cei dragi in siguranta in fata pericolului iminent.
Ceva trebuie sa dea
Sony Pictures
Daca ai chef de un film care sa te simti bine, nu poti da gres cu un film al lui Nancy Meyers – iar comedia ei romantica din 2003 „Something’s Gotta Give” se potriveste. Filmul o joaca pe Diane Keaton in rolul unui dramaturg de succes, care este fortat sa aiba grija de iubitul mult mai in varsta al fiicei sale (Jack Nicholson) dupa un atac de cord si, impotriva tuturor, aceste doua total opuse incep sa se atraga. Filmul are inteligenta si umorul celorlalte filme ale lui Meyers, dar si un puternic centru emotional ca povestea unei femei singure de succes de 50 de ani. Keaton si Nicholson sunt amandoi grozavi aici si, ca si in toate filmele lui Meyers, casa din centrul ei este de moarte.
Inceput
Warner Bros.
Daca aveti chef sa vizionati un thriller uluitor, nu puteti gresi cu succesul lui Christopher Nolan din 2010, „Inception”. Scris si regizat de Nolan, filmul il are in rolul principal pe Leonardo DiCaprio in rolul unui hot profesionist, care este priceput in a efectua furturi in subconstientul persoanelor care sunt supuse. I-a oferit o ultima slujba in schimbul libertatii sale si aduna un echipaj pentru a indeplini o sarcina considerata aproape imposibila – sa puna o idee in capul cuiva. Marion Cotillard, Elliot Page, Joseph Gordon-Levitt, Tom Hardy, Ken Watanabe, Cillian Murphy si Michael Caine joaca in aceasta aventura plina de actiune, cu o putere emotionala surprinzatoare.
Dunkerque
Warner Bros.
Unul dintre cele mai bune filme ale lui Christopher Nolan, „Dunkirk” este cel mai bine descris ca un thriller istoric. Filmul povesteste adevarata poveste a celui de-al Doilea Razboi Mondial despre modul in care trupele aliate din Dunkerque au fost evacuate pe mare intr-un eveniment chinuitor. Nolan imparte filmul in trei cronologie – ceea ce se intampla pe plaja, barcile care vin pe mare si avioanele in aer deasupra incercand sa ofere sprijin. Este un film palpitant si emotionant, ancorat de spectacole sustinute de Kenneth Branagh, Cillian Murphy, Mark Rylance, Tom Hardy, Barry Keoghan si Harry Styles.
Gattaca
Sony Pictures
Daca ai chef de un thriller SF distopic care te va pune pe ganduri, vezi „Gattaca”. Filmul din 1997 prezinta un viitor in care eugenia se asigura ca copiii se nasc cu cele mai bune gene posibile, cu cativa oameni „conceputi in mod traditional” perceputi ca fiind mai putini decat de catre semenii lor. Ethan Hawke este unul dintre acesti oameni conceputi in mod traditional, dar dorinta lui de a deveni astronaut il face sa faca o intelegere cu personajul lui Jude Law – conceput prin genetica si, dupa toate conturile, un specimen perfect – in care isi va uzurpa identitatea si va ajunge la du-te in spatiu. Drama, intriga si haosul emotional apar, in timp ce filmul prezinta din abundenta dileme morale.
Contagiune
Warner Bros.
Avertisment corect: thrillerul din 2011 al lui Steven Soderbergh „Contagion” va fi incredibil de familiar si poate fi declansator pentru unii. Dar daca ai chef sa faci un salt, thrillerul dramatic este ciudat de reconfortant in urma propriei noastre pandemii din viata reala. Filmul prezinta ascensiunea unei pandemii globale mortale din diverse puncte de vedere, cu o distributie care ii include pe Matt Damon, Kate Winslet, Laurence Fishburne, Marion Cotillard, Jennifer Ehle, Bryan Cranston si Gwyneth Paltrow.
Peste mare
Sony Pictures
Tim Burton este cunoscut pentru stilul sau vizual capricios, dar filmul sau fantastic din 2003 „Big Fish” combina asta cu una dintre cele mai personale povesti ale sale. Filmul il gaseste pe un barbat interpretat de Billy Crudup asezat langa patul de moarte al tatalui sau (Albert Finney), in timp ce acesta ii daruieste fiului sau povesti din povestea vietii sale. Flashback-urile dezvaluie evenimentele exact asa cum le spune tatal, cu Ewan McGregor ocupand rolul tanarului care se alatura unui circ, se indragosteste si chiar participa la spionaj international. Acesta se transforma intr-un final extrem de emotionant.
Iad sau High Water
Lionsgate/CBS Films
Daca esti fan al „Yellowstone”, vei dori sa vezi filmul criminal neo-occidental din 2016 al creatorului Taylor Sheridan „Hell or High Water”. Filmul ii joaca pe Chris Pine si Ben Foster in rolul unei perechi de frati care efectueaza o serie de jafuri de banci pentru a-si salva ferma familiei si sunt pusi pe radarul a doi Texas Rangers interpretati de Jeff Bridges si Gil Birmingham. Sheridan a scris scenariul care a fost regizat apoi de David Mackenzie, iar filmul este un thriller criminal cu caractere complexe care creeaza tensiune, centimetru cu centimetru, pana la finalul sau exploziv. Filmul a primit nominalizari la Oscar pentru cel mai bun film, scenariu si actor in rol secundar pentru Bridges.
Paddington
StudioCanal
Cu adevarat un film perfect pentru toate varstele, „Paddington” din 2014 este mult mai bun decat are dreptul sa fie. Bazat pe papusa Ursul Paddington, filmul spune povestea unui urs cu maniere blande care se muta la Londra, unde este primit de o familie amabila, dar oarecum precauta. Urmeaza nenorociri in timp ce Paddington cauta un explorator care a oferit odata familiei sale o invitatie sa vina la Londra, totul in timp ce este vanat de un taxidermist malefic interpretat de Nicole Kidman. Acest film este plin de compasiune si bunatate nestapanita.
Mudbound
Netflix
Primul film care a castigat vreodata unei femei o nominalizare la Oscar pentru cea mai buna fotografie, „Mudbound” din 2017 este o drama istorica emotionanta si convingatoare. Regizat de Dee Rees si filmat de Rachel Morrison, filmul urmareste doi veterani de al Doilea Razboi Mondial care se intorc acasa in Mississippi, unul alb si altul negru. Carey Mulligan, Jason Mitchell, Garrett Hedlund si Mary J. Blige ancoreaza distributia extraordinara, in timp ce filmul abordeaza relatiile rasiale din trecut cu o linie directa cu prezentul nostru, plin de personaje bogate si complexe.
Casino Royale
EON/MGM/Sony
Probabil cel mai bun film James Bond facut vreodata, „Casino Royale” din 2006 a schimbat pentru totdeauna franciza si l-a prezentat pe Daniel Craig ca o iteratie mai vulnerabila a personajului. Este, de asemenea, o explozie si jumatate. Filmul este o poveste semi-origine pentru 007, deoarece a repornit seria pentru a se concentra pe un James Bond mai tanar si mai verde, care are sarcina sa adulmece un finantator terorist in faliment (interpretat de Mads Mikkelsen) si, pe parcurs, face echipa cu un angajat al trezoreriei interpretat de Eva Green. Filmul este intens, dar si surprinzator de umanist si sensibil, Bond si Vesper luand in considerare impactul uciderii unei alte fiinte umane. Si totusi, avand in vedere ca acesta este un film cu James Bond, este, de asemenea, suav si palpitant.
Ata fantoma
Focus Features
In timp ce „The Master” ar putea fi regizorul Paul Thomas Anderson cel mai serios, „Phantom Thread” este cel mai jucaus. Romantismul acerb il joaca pe Daniel Day-Lewis in ultimul sau rol de pe ecran inainte de pensionare si are loc in Londra, in 1954. Day-Lewis joaca rolul unui celebru designer de moda care isi ia in serios procesul meticulos. Dar cand incepe o relatie cu o chelnerita, rutina lui incepe sa fie zguduita si trebuie sa ia in considerare impactul pe care il va avea relatia respectiva asupra muncii sale. Aceasta este versiunea lui Paul Thomas Anderson a unei drame romantice intortocheate, iar filmul este surprinzator de amuzant.
Puterea cainelui
Netflix
Drama din 2021 a scriitoarei/regizoarei Jane Campion „The Power of the Dog” este un film puternic si surprinzator despre, printre altele, familie. Situat in Montana, in 1925, Benedict Cumberbatch si Jesse Plemons joaca o pereche de frati a caror relatie tensionata este impinsa la limita atunci cand Plemons se casatoreste dintr-un capriciu cu o mama singura vaduva (interpretata de Kirsten Dunst) si isi aduce fiul (interpretat de Kodi Smit-). McPhee) sa locuiasca cu ei in ferma lor. Spectacolele sunt de top, Campion creeaza o drama complexa si plina de tensiune, centrata pe personaje, care este cu siguranta unul dintre cele mai bune filme din 2021.
bif, bif… BOOM!
Netflix
Creatorul „Hamilton” Lin-Manuel Miranda isi face debutul regizoral cu muzical Netflix „tick, tick… BOOM!”, bazat pe muzical de scena autobiografica al creatorului „Rent” Jonathan Larson. Andrew Garfield il interpreteaza pe Larson, care este pe punctul de a implini 30 de ani si inca nu are o capodopera montata pe Broadway. In timp ce pune ultimele tusuri epicului sau rock SF, se lupta cu propriile anxietati, cu relatia sa prabusita cu iubita lui si cu epidemia iminenta de SIDA care ii duce prea repede pe prietenii sai. Cantecele sunt incredibile, iar regia este inspirata, dar performanta electrica si plina de suflet a lui Garfield face ca acesta sa fie un vizionat obligatoriu.
Mank
Netflix
Acesta ar putea veni cu un avertisment „Numai pentru cinefili”, dar daca asta te descrie, exista multe de iubit in filmul din 2020 al lui David Fincher „Mank”. Gary Oldman joaca rolul scriitorului de la Hollywood Herman J. Mankiewicz, in timp ce filmul prezinta experienta sa scriind scenariul pentru „Citizen Kane”, toate in timp ce revin la evenimente din viata sa care au inspirat anumite personaje si teme in ceea ce multi considera a fi cel mai grozav film din vreodata. facut. Fincher prezinta filmul in intregime alb-negru (a castigat Oscarul pentru cea mai buna fotografie), iar Amanda Seyfried ofera o performanta grozava in rolul lui Marion Davies, in timp ce Trent Reznor si Atticus Ross compun o partitura originala surprinzatoare.
Povesti infricosatoare de spus in intuneric
CBS Films si Lionsgate
Daca ati tanjit vreodata dupa un film infricosator creat special pentru preadolescenti sau adolescenti timpurii, atunci „Scary Stories to Tell in the Dark” este pentru tine. Prea infricosator pentru copii, dar suficient de imblanzit pentru o multime putin mai tanara, filmul de groaza se bazeaza pe cartea de povestiri a lui Alvin Schwartz si impleteste povesti iconice si imagini din materialul sau sursa pentru a crea un mister de groaza plasat in noaptea de Halloween din 1968. condus de un grup de adolescenti.
Viata privata
Netflix
Kathryn Hahn si-a facut o cariera din spectacolele secundare de furt de scena, dar ea ocupa centrul scenei in drama din 2018 a scriitoarei/regizoarei Tamara Jenkins „Private Life”. Inspirati de propria experienta a lui Jenkins, Hahn si Paul Giamatti joaca rolul unui cuplu de varsta mijlocie din New York care se lupta cu infertilitatea si care decid sa incerce sa aiba un copil prin FIV. Filmul urmareste suisurile si coborasurile infertilitatii in detalii sfasietoare, gasind in acelasi timp momente de umor de-a lungul acestui inel adevarat. Hahn si Giamatti sunt spectaculosi impreuna, deoarece povestesc, de asemenea, cum calatoria lor le tensioneaza casnicia.
Bucura-te, Cezar
Universal Pictures
Fratii Coen sunt cunoscuti pentru simtul lor sec al umorului, dar duo-ul isi incearca mana la comedie stricata (in felul lor) cu filmul lor din 2016 „Hail, Caesar!” Povestea are loc pe parcursul unei zile in industria filmului de la Hollywood in anii 1950, asa cum este spusa prin ochii unui fixator interpretat de Josh Brolin. Filmul are radacinile in fapte istorice, dar pe masura ce reparatorul lui Brolin lucreaza de-a lungul zilei, apar diverse miscari de la Hollywood cu o distributie solida care ii include pe George Clooney, Scarlett Johansson, Tilda Swinton, Ralph Fiennes, Alden Ehrenreich, Channing Tatum, Jonah Hill. si Frances McDormand.
Balada lui Buster Scruggs
Netflix
Aceasta antologie occidentala de la Fratii Coen este o distractie incantatoare care duce la o concluzie socant de emotionala. „Balada lui Buster Scruggs” este alcatuita din sase povesti diferite plasate in Vechiul Vest, fiecare avand personaje diferite. Temele de mortalitate, moralitate si dreptate sunt predominante in „Buster Scruggs”, asa cum sunt si in celelalte filme ale lui Coen, dar de data aceasta toate pe un fundal occidental minunat, usor exagerat. Distributia stelara ii include pe Tim Blake Nelson, Stephen Root, Zoe Kazan, Bill Heck, Liam Neeson si Brendan Gleeson.
Povestea casatoriei
Netflix
Drama „Marriage Story” a scenariului/regizorului Noah Baumbach din 2019 este, in cele din urma, o poveste de divort, dar este atat de bogat desenata si frumos jucata incat iti vei gasi inima frangandu-ti in timp ce privesti decuplarea constienta a unei perechi interpretata de Scarlett Johansson si Adam Driver. Acesta este departe de a fi un film meschin sau chiar deprimant. In schimb, desi intr-adevar cronicizeaza dizolvarea unei relatii (inspirata de propria viata a lui Baumbach) si modul in care divortul il afecteaza pe tanarul lor fiu, „Povestea casatoriei” tine intotdeauna cu ochiul inteligent un fapt foarte important: in timp ce acesti doi indivizi se pot desparti. sus, asta nu inseamna ca dragostea pe care o aveau odata unul pentru celalalt nu era reala. Driver si Johansson sunt grozavi, iar Laura Dern este o fura de scene in randul sau secundar castigator al Oscarului.
Steve Jobs
Universal Pictures
„Steve Jobs” din 2015 nu a primit niciodata respectul pe care il merita, dar acum ca este pe Netflix, este momentul perfect pentru a ajunge din urma cu aceasta bijuterie subestimata. Scenariul crackerjack de Aaron Sorkin surprinde esenta fondatorului Apple in trei acte distincte – povestea se desfasoara in trei perioade de timp diferite si urmeaza evenimentele din culise chiar inainte de lansarea a trei produse diferite, Macintosh in 1984, NeXT in 1986 si MacBook in 1998. Michael Fassbender este uimitor nu numai prin interpretarea sa, ci si prin prezentarea unui munte de dialog Sorkin, in timp ce filmul prezinta adevarurile conflictuale ale omului Steve Jobs: un geniu, un idiot, un luptator, un futurist si un cautator de razbunare miop. Kate Winslet, Seth Rogen si Michael Stuhlbarg ofera performante secundare excelente.
It Follows
RAZA-TWC
Unul dintre cele mai inventive filme de groaza din ultimul deceniu, „It Follows” din 2014 este cu atat mai impresionant, avand in vedere ca prezenta supranaturala din centrul filmului nu este de fapt vazuta pe ecran. Merge asa – daca il aveti, va urmareste peste tot pana cand il transmiteti altei persoane printr-o intalnire sexuala. Atunci e problema lor. Scriitorul/regizorul David Robert Mitchell creeaza un film de groaza terifiant si rabdator, ancorat de o performanta grozava a lui Maika Monroe, cea mai recenta victima a „ea”, care incearca sa-si dea seama cum sa zdruncine acest adept supranatural.
Fratii Sparks
Focus Features
Nu trebuie sa stii nimic despre trupa Sparks pentru a gasi „The Sparks Brothers” un documentar extraordinar de distractiv. Acesta marcheaza primul film documentar al regizorului „Shaun of the Dead” si „Baby Driver” Edgar Wright, a carui pasiune pentru Sparks – „formatia preferata a trupei tale preferate”, asa cum sunt descrise, sangereaza pe ecran. Prin interviuri cu cei doi frati Sparks si un numar de fani celebri, precum si imagini de arhiva, filmul face o calatorie prin cariera unica si cu adevarat uimitoare de cinci decenii (si urmand). Daca va plac documentarele muzicale, consultati-l pe acesta.
Mitchells vs. Masinile
Netflix
Daca sunteti in cautarea unui film de care sa se bucure intreaga familie, originalul Netflix din 2021 „The Mitchells vs. the Machines” este un emotionant pe placul publicului, pe cat de amuzant, pe atat de inventiv. Regizat de Mike Rianda si produs de Phil Lord si Chris Miller, filmul urmareste o familie care pleaca intr-o excursie prin tara pentru a-si trimite fiica cea mare Katie (Abbi Jacobson) la facultate, unde spera sa invete cum sa devina regizor. Familia nu este in cei mai buni termeni atunci cand incepe calatoria, ceea ce face lucrurile si mai complicate atunci cand are loc o revolta de roboti, lasandu-l pe Mitchells disfunctional drept ultima speranta a umanitatii. Aceasta este o poveste hilara, plina de culoare si plina de inima despre importanta comunicarii.
al 13-lea
Netflix
Netflix are o mare varietate de documentare din care sa aleaga, dar filmul „13th” al lui Ava DuVernay din 2016 este de urmarit obligatoriu. Documentul analizeaza incarcerarea in masa in Statele Unite si modul in care rasa si nedreptatea se intersecteaza cu problema, prin prisma celui de-al 13-lea amendament la Constitutia Statelor Unite, care aboliaza sclavia, cu exceptia pedepsei unei crime. Printr-o serie de interviuri, DuVernay examineaza de ce un numar disproportionat de oameni de culoare sunt incarcerati in SUA si modul in care sistemul actual de justitie perpetueaza aceasta nedreptate.
Conjurarea
Warner Bros.
Daca va speriati, hitul horror din 2013 al lui James Wan „The Conjuring” este unul dintre cele mai infricosatoare filme din ultimii ani. Filmul se bazeaza pe investigatiile din viata reala a lui Ed si Lorraine Warren si ii gaseste pe cei doi (interpretati de Vera Farmiga si Patrick Wilson) chemati la o ferma din Rhode Island, unde intamplari ciudate indica o prezenta supranaturala. Inspaimantarile din acesta sunt deasupra si dincolo de orice altceva in intreaga franciza „Conjuring”.
Enola Holmes
Netflix
Unul dintre lucrurile grozave despre Netflix este faptul ca are cate ceva pentru toata lumea si, in acest sens, „Enola Holmes” inclinat la YA este o incantare pentru multimea de adolescenti (si nu numai). Bazat pe seria pentru tineri pentru adulti cu acelasi nume al autoarei Nancy Springer, filmul il are in rolul principal pe Millie Bobby Brown in rolul surorii mai mici a lui Sherlock Holmes (Henry Cavill). Cand mama ei (Helena Bonham Carter) dispare, Enola paraseste siguranta casei sale si se aventureaza in Londra pentru a incerca sa rezolve acest mister. Pe drum, insa, Enola afla ca mama ei a pastrat multe secrete. Aceasta este o aventura misterioasa, care este, de asemenea, o poveste dulce si substantiala a maturitatii, totul impachetat intr-un superb pachet victorian din secolul al XIX-lea.
Set It Up
Netflix
Daca va plac comediile romantice, trebuie pur si simplu sa verificati „Set It Up”. Acest original Netflix este o intoarcere inapoi in cel mai bun mod, deoarece Zoey Deutch si Glen Powell au acea chimie a lui Meg Ryan/Tom Hanks intr-o poveste despre prietenii care se transforma in iubiti. Acestia joaca rolul de asistenti suprasolicitati ai sefilor pretentiosi (jucati de Lucy Liu si Taye Diggs) si pun la cale un plan pentru a-si stabili sefii in efortul de a castiga ei insisi mai mult timp liber. Dar intrigile lor ii pun in contact strans frecvent, timp in care zboara scantei.
Vaneaza oamenii salbatici
Piki Films
Inainte ca Taika Waititi sa cucereasca publicul cu „Thor: Ragnarok” si sa castige un Oscar cu „Jojo Rabbit”, el a creat o comedie minunat de capricioasa numita „Hunt for the Wilderpeople”. Filmul il are pe Julian Dennison in rolul unui tanar cu probleme care fuge cu un barbat ticalos (interpretat de Sam Neill) cand ambii sunt vanati printr-o parte indepartata a Australiei. Filmul este plin de simtul umorului si stilul unic al lui Waititi, iar Dennison si Neill formeaza un duo al naibii de dinamic.
Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga
Netflix
Comedia originala Netflix „Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga” nu este doar un film incredibil de amuzant, este si unul surprinzator de emotionant. Bazat pe o idee originala a lui Will Ferrell, actorul „Elf” joaca rolul unei jumatati dintr-un duo islandez alaturi de Rachel McAdams, ambii fiind aruncati in lumina reflectoarelor atunci cand sunt selectati in mod neasteptat sa concureze in competitia internationala de cantari Eurovision. Filmul este plin de cantece cu adevarat grozave si o poveste dulce despre a ramane fidel radacinilor tale in fata unei cresteri imense.
Trilogia Fear Street
Netflix
Toata lumea iubeste o sperietura buna, dar trilogia „Fear Street” va ofera de trei ori mai tari pentru pretul unei povesti de ansamblu. Aceste trei filme interconectate urmaresc originile blestemului unei vrajitoare asupra unui oras mic, acoperind evenimentele din 1994 in primul film inspirat de „Scream”, apoi intorcandu-se inapoi in 1978 pentru continuarea taberei de vara, inainte de a se incheia in anul 1666 pentru filmul. a treia si ultima caracteristica care dezvaluie povestea de origine a vrajitoarei Shadyside. Colorata, distractiva si cu adevarat infricosatoare, trilogia „Fear Street” spune o poveste de groaza cu adevarat epica.
Miss Americana
Netflix
Documentarul Taylor Swift „Miss Americana” este plin de surprize. In timp ce filmul incepe cu o cronica a carierei lui Swift, completa cu suisurile si coborasurile pe care le-a cuprins, se transforma curand in povestea originii unei feministe, cand Swift incepe sa vorbeasca despre probleme socio-politice importante pentru ea. Este o fereastra fascinanta in gestionarea faimei, deoarece unii din jurul ei avertizeaza sa nu faca orice fel de declaratii politice de teama sa nu-si instraineze baza de fani. Swift este sincer pe tot parcursul – sau pe cat de onest poate fi un documentar ca acesta – iar filmul nu se fereste de momente grele precum Kanye West care o intrerupe in mod infam la MTV Video Music Awards 2009.
Irlandezul
Netflix
Epopeea de 3 ore si 40 de minute a lui Martin Scorsese „The Irishman” este cel mai bine vazuta intr-o singura sedinta – crede-ma. Stralucirea filmului este in constructia sa, deoarece Scorsese prezinta cariera unui asasin pentru mafia din anii 1950 pana in prezent. Dar, spre deosebire de bombasta „Goodfellas”, acesta este un film in care regretul si durerea atarna peste aproape fiecare cadru, construind subtil pana cand cel de-al treilea act trist te loveste ca o tona de caramizi. Frank Sheeran al lui Robert De Niro isi petrece intreaga viata ucigand oameni, si la ce se adauga toate acestea? Scorsese devine de-a dreptul filozofic cu intrebari despre moralitate si mortalitate, creand un film autoreflexiv despre ce inseamna sa ajungi la sfarsitul vietii tale si sa te uiti inapoi la ceea ce ai facut, de ce ai facut-o si daca a meritat totul. la sfarsit.
Te grabesti
Universal Pictures
Chris Hemsworth s-a dovedit a fi un mare talent comic in universul cinematografic Marvel, dar cele mai bune coletele sale dramatice de pana acum sunt exemplificate in filmul din 2013 „Rush”. Regizat de Ron Howard, aceasta drama sportiva biografica il are in rolul principal pe Hemsworth, in rolul pilotului britanic de Formula 1, James Hunt, si relateaza rivalitatea lui din anii 1970 cu pilotul austriac Niki Lauda (interpretat de Daniel Bruhl). Scenele de curse sunt absolut palpitante, iar povestea scoate la iveala determinarea acestor piloti, in timp ce analizeaza ceea ce ii determina pe fiecare dintre ei sa concureze.
Cum sa-ti antrenezi dragonul 2
DreamWorks Animation
Una dintre cele mai bune seriale de filme animate din amintirea recenta este trilogia „Cum sa-ti antrenezi dragonul” si, desi Netflix are doar al doilea film disponibil pentru a fi difuzat, merita din plin timpul tau, indiferent daca esti familiarizat cu franciza sau nu. . „How to Train Your Dragon 2” incepe la cinci ani dupa ce tanarul Hiccup (Jay Baruchel) si-a convins fratii vikingi sa faca pace cu dragonii in loc sa se teama de ei, iar povestea il gaseste pe Hiccup aparand o gasca de capcanatori de dragoni in timp ce se impiedica de ele. mama lui de mult pierduta. Ca in fiecare film din aceasta serie, „HTTYD 2” este plin de emotie si compasiune – asigurati-va ca servetelele sunt la indemana.
Varful Crimson
Universal Pictures
„Crimson Peak” nu este un film de groaza, dar este un ceas grozav pentru Spooky Season (sau in orice perioada a anului), indiferent. Povestea originala a lui Guillermo del Toro este o poveste de dragoste gotica in intregime, in timp ce Mia Wasikowska joaca rolul unui autor in devenire care traieste in New York-ul anilor 1900 care se casatoreste cu un barbat amabil, dar misterios (Tom Hiddleston) si apoi se muta in conacul decrepit pe care il imparte cu sora sa ( Jessica Chastain). Cand ajunge insa la conac, personajul lui Wasikowska descopera ca este plin de secrete si fantome. Desi filmul este infiorator, nu este un festival complet de sperietura – si nici nu incearca sa fie unul. Aceasta este o poveste trista si ingrozitoare despre dragoste si despre ce se intampla atunci cand trecutul nostru nu se lasa.
Da 5 Bloods
Da 5 Bloods
Spike Lee nu este cunoscut pentru faptul ca a facut filme blande si, intr-adevar, drama sa cu veterani din Vietnam din 2020 „Da 5 Bloods” este o confruntare in cel mai bun mod. Povestea se invarte in jurul a patru veterani in varsta din Razboiul din Vietnam care se intorc in tara din Asia de Sud-Est pentru a cauta ramasitele liderului lor cazut – si, de asemenea, un depozit de comori ingropate. Pe parcurs ei se confrunta cu propriile temeri si diferente, in timp ce filmul lui Lee analizeaza modul in care America a lasat in urma o intreaga generatie de soldati.
Crip Camp
Netflix
Netflix gazduieste o multime de documentare grozave, inclusiv „Crip Camp”. Acest film nominalizat la Oscar 2020 incepe prin a prezenta imagini de arhiva dintr-o tabara din anii 1970, care a fost creata pentru adolescentii cu dizabilitati, inainte de a urmari diferite persoane in timp ce luptau pentru drepturile persoanelor cu dizabilitati. Este un portret emotionant al activismului care arata cat de departe am ajuns ca tara si cat de departe ne ramane de mers.