INCREDIBILUL TUPEU

Pur si simplu lucrurile trebuie puse la punct. Din torentul de acuzatii care se revarsa asupra presedintelui Traian Basescu in ultima perioada, sunt unele care arata cat de departe poate ajunge minciuna, lipsa de scrupule, demagogia celor care reprezinta SISTEMUL astazi, acelasi care il invingea pe Emil Constantinescu in mandatul de presedinte si cu care actualul sef al statului se lupta de mai bine de 5 ani. Arata cat de mari le sunt interesele pe care le protejeaza justificand astfel de ce nu se dau in laturi de la nimic pentru a inlatura pe oricine li se opune. Omar Hayssam. O istorie pe care o incep acum. Istoria adevarata, pe care unii au uitat-o, altii o ascund, cei care vorbesc astazi despre ea o manipuleaza cu un incredibil tupeu. O miza in campania electorala, despre care insa politicienii de la varful PSD nu vorbesc. De ce si-au scos doar tonomatele la atac si nu folosesc ei insisi aceasta “oportunitate” de a-si ataca adversarul? Pentru ca Omar Hayssam este o bomba, dar doar daca se afla in bratele lor!

      Pentru inceput sa ne amintim ca primele referiri la acesta au aparut in presa in 1998. A reiesit  un cerc relational cu ramificatii deosebit de numeroase in zona politica, economica si a structurilor de securitate nationala. Legaturile cu PSD au fost relevate la cel mai inalt nivel, prin includerea de catre Ion Iliescu in delegatiile oficiale, prin afacerile facute cu Ristea Priboi, Viorel Hrebenciuc sau Ion Vasile ori prin declaratiile unor membri ai PSD, cum ar fi Antonie Iorgovan la adresa lui Adrian Nastase. In domeniul afacerilor interne, au aparut date despre relatiile cu Ovidiu Grecea, semnalate de generalul Ion Pitulescu si cele cu Dumitru Sorescu prin fiul sau, Sergiu Sorescu, care a fost asociat cu fratele lui Omar Haysam, Omar Mukhles si cu Sorin Cosac, in firma S.C. General Grup S.R.L.

     Astazi, despre vizitele dar si alte activitati oficiale la care sirianul participa, la invitatia presedintelui tarii de la acel moment, Ion Iliescu. Deci da, nu Traian Basescu  ci Ion Iliescu este presedintele de numele caruia se leaga Omar Haysam. Pe vremea acestuia, inca din 2001, era un obisnuit al casei fiind prezent la Cotroceni ori de cate ori se organiza vreo sindrofie, cum ar fi dineurile oficiale in onoarea presedintilor care ne vizitau tara. Ori, il insotea pe Iliescu in delegatiile din Japonia, Singapore, Tunisia, Algeria, Uzbekistan, China, Federatia Rusa, Kazahstan, Emiratele Arabe Unite sau Forumul economic Romano-German. Uite ca pe vremea aceea Ion Iliescu nu avea aceeasi consideratie pentru Johannis, neamtul primar al Sibiului, pe care o are acum si nu a plecat in Germania insotit de acesta ci de Omar Haysam!  Dar asta nu este tot! Ca dovada a relatiilor stranse pe care le aveau, Haysam era invitat de Ion Iliescu impreuna cu familia si prietenii sai. Personaje cunoscute noua, tuturor. Astfel, in peisajul prezidential, la dineuri ori in vizitele oficiale, se regaseau Adela Omar si Cheikh-Ali Nyeki Haysam, sotia si fratele teroristului. Dar si bunul sau prieten, astazi condamnat la moarte pentru participarea la rapirea din Irak, Mohamad Munaf impreuna cu sotia Victorita Munaf. Iata un grup de prieteni, acum despartiti de cruda soarta, despre care contemporanii nu mai pomenesc nimic. In mandatul lui Ion Iliescu a inflorit Omar Haysam. In mandatul lui Traian Basescu a fost arestat si condamnat la  inchisoare pentru 20 de ani. Motiv pentru care astazi unii vorbesc de Omar Haysam ca de “afacerea prezidentiala”. Complet de acord. Dar “afacerea prezidentiala” Ion Iliescu!

     Maine, despre afacerile pe care Haysam le-a derulat in timpul guvernarii Nastase obladuita de presedintia lui Ion Iliescu, afaceri facute impreuna cu membri de vaza ai PSD. Sa nu uit! Lucrurile se intamplau chiar daca toti oficialii, de la cele mai inalte niveluri, erau informati de structurile competente a informa, despre activitatile ilegale ale sirianului desfasurate in Romania!