LIPSA DE JUSTITIE

Nu sunt surprinsă, din păcate, de respingerea de către Judecătoria Sectorului 5 a cererii mele de chemare în instanţă a Olguţei Vasilescu.

Ştiu că există o practică a instanţelor din România de a nu interveni in asigurarea calităţii, legalităţii şi responsabilităţii dezbaterilor publice. Degradarea spaţiului public este cauzată, în mare măsură, de o întelegere greşită de către Justiţie a rolului şi atribuţiilor pe care ea însăşi le are în ceea ce priveşte garantarea dreptului persoanelor la onoare, demnitate, imagine publică. S-a ajuns în situaţia în care oricine poate afirma orice minciună despre altcineva şi lucrul acesta să fie considerat firesc, lipsit de importanţă, justificat cu argumente de genul „se ceartă între ei”.

Practica judiciară actuală arată că judecătorii nu dau doi bani pe concepte ca onoare, demnitate şi imagine, drepturi fundamentale ale omului, garantate de Constituţie.

Încă o dată am motive să fiu de acord cu cei care spun că răul din societatea romanească actuală vine, în primul rand, din lipsa de justiţie.

P.S. Celor care s-au grăbit să critice punctul meu de vedere, le reamintesc faptul că am dat-o în judecată pe doamna Olguţa Vasilescu nu pentru vreo glumă, ci pentru o afirmaţie incredibilă – că eu l-aş fi arestat pe primarul Craiovei, Antonie Solomon.

Ce poate fi mai absurd şi mai uşor de sancţionat de o instanţă de judecată decât o asemenea acuzaţie?

P.P.S. Nu-mi plac generalizările şi nici nu este corect faţă de totalitatea judecătorilor. De aceea vreau să  îmi cer scuze pentru formularea iniţială şi să fac o corectură: unii judecători nu dau doi bani pe concepte ca onoare, demnitate şi imagine.