TARA IN CARE NU POTI FI CORECT

In Romania astazi, este foarte greu sa fii un om corect. Cel mai simplu este sa minti, sa te ascunzi, sa fii in gasca cu cei care manaresc tara, pentru ca acestia se apara intre ei. Imi amintesc ceva ce am mai povestit de curand, legat de naivitatea cu care am intrat in politica, dorind sa schimb ipocrizia politicienilor cu onestitatea. Mi se parea ca este simplu si necesar sa recunosti ca esti un politician cu stare, ca acest lucru este chiar un atu, deoarece un astfel de om nu intra in politica pentru a se capatui si este, cel putin, mai greu coruptibil. Intre timp am inteles ca iti trebuie mult curaj pentru o astfel de atitudine deoarece exista o abordare extrem de periculoasa, sustinuta de cei care nu isi pot explica sursa averilor pe care le trec din acest motiv pe numele prietenilor, copiilor, parintilor, etc. Acestia incearca sa amestece lucrurile in asa fel incat nimeni nu sa nu mai poata face diferenta intre bine si rau, intre ce este legal si ce este ilegal, intre avere licita si avere ilicita.

      Trecand la subiect, asa cum am afirmat in declaratia de avere facuta pe blog, am printre altele, un teren in strada Chopin, pe care doresc sa construiesc un imobil de locuinte. Am cumparat acest teren de pe piata libera, de la o persoana fizica ce il dobandise prin revendicare in baza Legii nr.247/2004 de la Primaria Sectorului 2, in anul 2006. Pretul a fost cel al pietei de la momentul cumpararii, in jur de 1500 euro/mp. Imobilul se afla intr-o zona construibila, lucru pe care l-am verificat inainte de a-l plati. Desi in situatii similare obtinerea Autorizatiei  de construire si a celorlalte avize necesare dureaza una, doua luni, in cazul meu, fiind vorba de Elena Udrea, Primaria Sectorului 2 mi-a eliberat aceste acte in aproape un an si jumatate. Nu am protestat, nu am incercat nicio interventie, am asteptat. Astfel ca nu am facut niciun pas pana nu am avut toate documentele legale necesare construirii, inclusiv avizul de a taia pomii crescuti pe teren, asa cum prevede Hotararea CGMB nr.10/2001. In baza acesteia, proprietarul care doreste sa taie un copac este obligat sa planteze 4 in schimb. Dar in niciun caz nu ii se interzice sa construiasca din acest motiv, pentru ca nu orice zona in care a crescut iarba este declarata zona verde, neconstruibila. Desi am explicat jurnalistului de la Romania Libera toate aceste aspecte, a scris un articol din care lasa sa se inteleaga ca ar fi ceva in neregula fie cu dobandirea proprietatii fie a documentatiei necesare construirii.  Am trimis un drept la replica pe care nu l-au publicat, in care spuneam si ca nu am cerut niciodata mai multe drepturi, pentru ca sunt persoana publica, dar nici nu sunt de acord sa am mai putine drepturi decat orice cetatean sau bucurestean, din acest motiv. Cu toate acestea, desi este vorba despre o intreprindere total privata si legala, am fost subiect de prima pagina, doar pentru ca ziarul se vinde mai bine astfel. Nu a contat ca imaginea imi poate fi afectata in mod nedrept si ca articolul practic instiga vecinii impotriva mea.  

     Asa ca ma gandesc acum, vindecata de naivitate, daca nu cumva au dreptate cei care se ascund, cata vreme onestitatea este motiv de a fi atacat pe prima pagina a ziarelor?