Pactul pentru statul de drept iniţiat de PMP - Blog

Pactul pentru statul de drept iniţiat de PMP

3 /07/2014

Îngrijoraţi de faptul că procesul de consolidare a statului de drept şi de reformă instituţională nu este încheiat şi este reversibil,

Cunoscând piedicile constante puse în calea funcţionării corecte a Justiţiei şi faptul că s-a creat o inegalitate în faţa legii între parlamentari şi simplii cetăţeni,

Preocupaţi de politizarea exagerată a instituţiilor statului,

 

Reducerea CAS – Nu cred până nu văd - Blog

Reducerea CAS – Nu cred până nu văd

13/06/2014

 

În principiu, reducerea contribuţiilor pentru asigurările sociale pentru angajatori reprezintă o măsură de stimulare a mediului de afaceri privat. Ar fi un balon de oxigen pentru firme, mai ales pentru IMM-uri şi ar putea, într-o oarecare măsură, să combată munca la negru.

Din păcate însă, Guvernul Ponta ne-a obişnuit deja cu trei constante:

 

Retrospectiva anului politic 2013. Așteptări de la 2014 - Blog

Retrospectiva anului politic 2013. Așteptări de la 2014

30/12/2013

2013 a fost, pentru foarte mulți dintre români, anul marilor așteptări și speranțe. La finalul lui, câteva concluzii sunt evidente.

1. USL și premierul Ponta nu-și pot îndeplini promisiunile făcute românilor. Nu au viziune, nu au o strategie economică, pentru a suplimenta veniturile au ca singură soluție creșterea taxelor și impozitelor. Așa s-a ajuns la insolvenţa ori falimentul a aproape 150.000 de firme și la apariția a 46.000 de șomeri noi față de anul 2012. A scăzut puterea de cumpărare, nu s-au mai făcut investiții, nu s-au atras banii europeni prognozați. În concluzie, românii au trăit mai greu deși USL, Ponta și Antonescu, le-au promis că vor trăi mai bine.

Români, vi se pregăteşte ceva: Partidul-stat se întoarce şi vrea să confişte România! - Blog

Români, vi se pregăteşte ceva: Partidul-stat se întoarce şi vrea să confişte România!

12/12/2013

Decizia din Parlament a USL de a modifica prevederile Codului penal si de a-i proteja astfel pe parlamentari si ministri de eventuale anchete ale DNA si ANI nu inseamna altceva decat ca se vrea instalarea „linistii peste tara". O liniste bolnavicioasa, profund nociva, menita sa ascunda furturile si marile tunuri ale guvernarii PSD - PNL - PC. Ne intoarcem la vremea lui Ion Iliescu Adrian Nastase si a partidului-stat in care toata lumea fura pe rupte, fara teama ca ar fi putut vreodata sa fie trasi la raspundere pentru faptele lor impotriva romanilor.