Lăcustele USL

Victor Ponta umflă fără nicio remuşcare schema de posturi a Guvernului pe care îl conduce pentru a crea locuri călduţe clientelei politice a USL. Procesul se întâmplă în paralel cu cel de epurare pe criterii politice a instituţiilor publice şi de instalare în funcţii a membrilor şi simpatizanţilor PSD, PNL şi PC. Lăcustele USL au dat năvală peste instituţiile statului.

Ultima ispravă a lui Victor Ponta în lanul de lăcuste este înfiinţarea, prin Hotărâre de Guvern, a unui nou post de secretar de stat la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT). „Pentru a coordona activitatea de turism” – a motivat Premierul cu seninătate. Victor Ponta este relaxat deoarece ştie că plăteşte leafa noului demnitar din taxele şi impozitele plătite de cetăţeni, şi nu din propriul său buzunar.

Atunci când am plecat de la conducerea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, instituţia funcţiona ca la carte, era asemeni unei maşini care porneşte la prima cheie. Aveam în echipa de conducere, mereu alături de mine, doi secretari de stat. Unul dintre ei coordona şi domeniul turismului, o zonă foarte importantă pentru mine, în care am avut rezultate remarcabile, respectiv creşterea cu 16% a numărului de turişti în 2011.

Victor Ponta i-a înlocuit pe secretarii de stat din mandatul meu cu Marcel Boloş, girat de liberalul Ilie Bolojan, şi Iulian Matache, apropiat al PSD-istului Marian Oprişan. Iar ieri a mai inventat un post de acelaşi rang.

De ce e nevoie de un secretar de stat în plus la MDRT şi încă de unul care să coordoneze turismul? Este în neregulă faptul că, în vremuri de criză, am înregistrat creşteri în acest domeniu? Nu există decât două posibilităţi, evident legate una de cealaltă: ori cei doi secretari de stat din USL care au fost deja numiţi nu fac faţă cerinţelor postului şi niciunul nu e în stare să îşi asume coordonarea turismului, ori trebuia găsit încă un fotoliu călduţ pentru alt protejat USL.

Având în vedere schimbările operate în lanul de lăcuste şi în structura de conducere a ministerului pe care l-am condus, ce va face Victor Ponta când timpul va demonstra faptul că trei USL-işti, la un loc, au rezultate mai slabe decât doi PDL-işti?