Deviza Guvernului Ponta: În lipsa proiectelor, să ţipăm cât mai tare!

Iau declaraţiile actualului ministru al Dezvoltării Regionale ca declaraţii de campanie electorală. Guvernul Ponta este în campanie electorală pentru USL. Deci, nu pot trata cu seriozitate ce spune. Cu atât mai mult cu cât, evident, domnul ministru mai are de muncit până să înţeleagă cu ce se ocupă MDRT. Chiar dacă plăţile la care face referire sunt făcute în aprilie-mai, când eu nu mai eram ministru, tot arată că nu este familiarizat cu activitatea instituţiei, care asta înseamnă: finanţări de proiecte ale autorităţilor publice locale.

Dacă vrea cu adevărat să afle despre alocări de fonduri pe criterii politice, trebuie să verifice activitatea ministerului în perioada Guvernului Tăriceanu, care a cheltuit miliarde de euro în scop politic si electoral. În mandatul meu, a fost prima dată şi prima institutie când şi unde s-au introdus criterii obiective, transparente, de finanţare a proiectelor.

Pun tot pe seama lipsei de experienţă ministerială şi declaraţia trăznită cum că a solicitat ajutorul MAI!  De ce nu FBI sau CIA? În orice situaţie, aştept ca, în urma verificărilor pe care le va face, USL să îmi mulţumească public pentru activitatea în fruntea MDRT. Mai mult, îi doresc actualului ministru şi oricui ar mai veni să aibă măcar 10% din rezultatele pe care le-am avut eu. Până atunci, văd ca acesta taie panglici la proiectele mele, cele pe care declară că le suspectează că au fost realizate pe criterii politice.

P.S. Domnul acesta, ministru de la Dezvoltare Regională, este mai norocos decât ceilalţi. Deşi nu îl cunoaşte nimeni, are şansa că vine în ministerul pe care l-am condus eu, astfel că, orice trăznaie spune, presa îl preia.