Cum sa castigi bani cu un blog? Ghidul complet pentru bloggeri

Tehnologia deschide tot mai mult spatiu pentru noi profesii, precum youtuberi, instagrameri si bloggeri. Si tocmai despre acestia din urma, bloggerii, o sa vorbim in aceasta postare. 

Transformarea hobby-urilor intr-o sursa de venit este o mare provocare si unul dintre cele mai dificile puncte poate fi descoperirea de unde sa incepi sau cum sa-ti faci cunostintele profitabile. Asa ca iti spunem ce trebuie sa faci pentru a profita de blogul tau.

Avantajele lucrului cu un blog

Primul lucru pe care urmeaza sa ti-l explicam sunt avantajele de a avea un blog, in cazul in care inca nu te-ai decis sa-l creezi pe al tau.

  1. Ai propria ta afacere
  2. Aveti un program flexibil de lucru pentru a va descurca
  3. Faci ce iti place cel mai mult
  4. POti creste castigurile in timp
  5. Devii o referinta intr-o anumita nisa
  6. Lucrezi de acasa sau oriunde?
  7. Petreci mai mult timp cu familia si prietenii tai

Cine poate face bani cu un blog?

In principiu, oricine. Dar, trebuie sa retineti ca este o afacere si, prin urmare, aveti nevoie de multa dedicare si determinare pentru a obtine rezultate bune. 

Vestea buna este ca nimeni nu se naste stiind sa gestioneze o afacere. Puteti dezvolta aceste abilitati studiind din greu, cunoscandu-va nisa si publicul tinta, invatand cum sa va segmentati publicul, sa va definiti persoana de cumparator si sa creati continut de calitate.

Toate aceste elemente sunt esentiale pentru a castiga bani cu blogul tau si pentru a-i creste profitabilitatea.

blogging.jpg

Idei pentru a face bani cu un blog

In prezent exista mai multe moduri de a face bani cu un blog si, probabil, vor mai fi si altele la care nici nu visam. Arunca o privire la modul in care poti castiga venituri ca blogger:

1. Consultanta

Pe masura ce castigi prezenta online, nisa ta de piata te va avea ca referinta pe acest subiect si asta este excelent pentru a oferi sfaturi online.

De exemplu, daca ai un blog despre finante personale, poti oferi sfaturi cititorilor care doresc sa-si imbunatateasca relatia cu banii, sa invete cum sa economiseasca si sa stie sa investeasca.

Acest tip de serviciu este ideal pentru a-ti demonstra cunostintele si pentru a genera marketing din gura.

Ori de cate ori este posibil, cereti clientilor marturii despre serviciul dvs. si afisati-le pe site-ul dvs. web. Aceasta dovada sociala va va intari credibilitatea.

2.Google AdSense

Daca blogul tau are multe accesari, il poti folosi pentru a face publicitate. Pentru fiecare clic pe anunt, Google Adsense va va plati. Vorbim aici despre o valoare estimata de 30 de centi pe clic, 85 de centi la 1.000 de vizite pe site-ul dvs. si 2,90 USD pentru 1.000 de vizite unice.

Atunci cand un blog are multe vizite zilnice, probabilitatea de a obtine un numar mare de clicuri creste.

In cazul in care va intrebati: „Merita sa lucrati cu Google Adsense?”. Raspunsul este da! Aceasta este inca o sursa de venit suplimentar.

Rentabilitatea prin Adsense este legata de nisa, traficul si designul blogului tau. Prin urmare, este important sa investesti in continut de calitate pentru a obtine un numar satisfacator de vizite. Abia atunci vei avea rezultate cu publicitate.

3. Cursuri online

Daca ai un blog, probabil ca esti un specialist pe o piata de nisa. Adica, cu siguranta poti ajuta alti oameni cu tot ce stii.

Prin urmare, o optiune buna pentru a-ti face blogul profitabil este sa creezi un curs online si sa-l vinzi publicului tau, generand venituri pasive.

Cu atata tehnologie, oamenii isi dau seama cate oportunitati sunt disponibile pentru ei. Este posibil sa invatati noi abilitati, sa imbunatatiti dezvoltarea personala si profesionala cu cursuri online.

Daca blogul tau este despre turism, de exemplu, poti crea un curs cu pas cu pas complet pentru a planifica o calatorie economisind bani.

4. Carti electronice

Cartea electronica este un tip de produs informativ similar cursului online. Cartile digitale sunt o optiune excelenta pentru a transmite cunostinte valoroase publicului dvs.

Daca ai un blog despre bucataria vegana, de exemplu, poti sa creezi o carte electronica cu retete usoare si sa o promovezi acolo.

5. Program de afiliere

Daca crezi ca predarea nu este treaba ta, programul de afiliere este o optiune foarte profitabila pentru a castiga bani cu blogul tau.

Afiliatii se ocupa de a recomanda produse altora si primesc un comision de fiecare data cand efectueaza o vanzare.

Daca aveti un blog despre nunti, de exemplu, puteti recomanda o carte electronica care invata cum sa planificati petrecerea.

Ori de cate ori un cititor al blogului tau face o achizitie prin linkul pe care l-ai distribuit, vei primi un procent din valoarea produsului (care poate fi de pana la 80%!). Tentant, nu?

6. Produse sau servicii fizice

Daca aveti un e-commerce sau vindeti servicii, puteti incepe un blog si puteti scrie despre subiectele care va domina piata.

Ai un magazin virtual de bikini? De ce nu scrii despre lumea feminina, moda si tendintele ei? Publicul tau va fi interesat de subiect si atunci cand va avea nevoie de bikini, isi va aminti ca magazinul tau vinde modele frumoase!

blogging.jpeg

Cum sa faci bani cu blogul tau?

Dupa ce cunosti cele mai bune optiuni de a castiga bani cu un blog, cu siguranta te gandesti: „Totul este foarte frumos, dar cum incep?”. Iata cativa pasi importanti:

1. Definiti-va strategia

Care este scopul blogului tau? Pentru a face bani cu un blog este necesar, in general, sa oferiti continut informativ care sa educe publicul, sa raspunda la intrebarile acestuia si sa creeze o legatura de incredere si credibilitate astfel incat vizitele sa fie repetate.

Cu cat publicul tau este mai implicat in blogul tau, cu atat continutul tau se va raspandi mai mult. Prin urmare, acordati atentie recomandarilor si amintiti-va ca toate sunt importante pentru a creste profitabilitatea afacerii dvs.

2. Invitati-va publicul la actiune

Planificati designul site-ului dvs. gandindu-va la conversia utilizatorului dvs. Puteti distribui strategic butoane de indemn la actiune (CTA) care invita vizitatorul sa descarce o carte electronica, sa se aboneze la un buletin informativ, la canalul dvs. YouTube sau alte actiuni care sunt relevante pentru afacerea dvs.

VIDEO | 5 sfaturi pentru a creste implicarea in retelele sociale si a-ti implica publicul | Sfaturi Hotmart

3. Construiti o baza de contact

Fara indoiala, principalul si cel mai important atu al unui blog este traficul pe care il genereaza. Toate strategiile tale trebuie sa se bazeze pe atragerea de trafic de calitate care, ulterior, devine o conversie. 

De asemenea, una dintre cele mai valoroase informatii pe care le puteti obtine de la un vizitator, amintiti-va intotdeauna, este e-mailul acestuia.

Ciclul de conversie se bazeaza pe:

  1. Atragerea de vizite si cresterea volumului de trafic.
  2. Formarea unei liste de contacte.
  3. Hranirea potentialilor clienti sau clienti potentiali
  4. Oferiti si vindeti produsul sau serviciul dvs.

Si acesta este unul dintre cele mai importante puncte ale intregii tale strategii. Cand primiti un e-mail de la un utilizator, contactati-l direct, dar la momentul cel mai potrivit si intr-un mod automat.

Iata cateva sfaturi care va pot ajuta:

Oferiti continut gratuit publicului dvs. si solicitati-i e-mailul in schimb.

Introdu formulare in blogul tau, sunt foarte valoroase. Puteti produce un buletin informativ sau va puteti notifica abonatii despre continut nou, in exclusivitate.

Cand ai un numar bun de vizite pe blogul tau, poti promova webinarii online pentru a discuta un subiect, a face publicitate unui produs si a cere e-mailul utilizatorilor sa-l acceseze.

4. Asociati-va cu alte bloguri

Consolideaza-ti brandul alaturandu-te altor bloguri care nu sunt concurentii tai directi, ci de pe aceeasi piata. Puteti face loc postarilor pentru invitati, invitand o alta persoana sa vorbeasca despre un subiect de pe blogul dvs., precum si oferindu-va sa scrieti pe blogurile prietenilor. 

Faceti interviuri, produceti impreuna continut si oferiti material de co-marketing, impartind clientii potentiali care cumpara prin actiune.

5. Participati la retelele sociale

Un blogger care se respecta este prezent pe retelele sociale producand continut unic si intarind contactul cu publicul sau. Dar atentie! Analizati ce retele foloseste de fapt persoana dvs. de cumparator. 

Sunt multe optiuni, inovatiile apar mereu si daca incerci sa fii pe toate retelele in acelasi timp, vei pierde concentrarea si nu vei avea suficienta putere in canalele tale.

6. Invata tehnici SEO

In ciuda numelui complicat, tehnicile SEO (Search Engine Optimization) urmaresc sa imbunatateasca pozitionarea site-ului tau in motoarele precum Google si Bing, crescand traficul organic, adica gratuit. Rezultatele acestei strategii incep sa apara pe termen mediu si lung, prin munca continua.

7. Investeste in reclame platite

Multi antreprenori, in special cei incepatori, au fiori doar cand aud despre reclame platite. Sigur crezi ca publicitatea inseamna cheltuirea banilor, nu? Ei bine, nu! Campaniile bune sunt investitii si contribuie la raspandirea blogului tau.

blogging-1.jpg

Ai deja un blog si vrei sa castigi mai multi bani?

Multi bloggeri incep sa scrie fara nicio pretentie si obtin in mod natural un volum bun de trafic si o urmarire fidela. Daca acesta este cazul tau, esti deja pe calea cea buna pentru a castiga bani cu un blog.

Daca pagina ta nu are reclame si incepi sa folosesti Google Adsense, poti sa-ti surprinzi negativ vizitatorii. Asadar, mergi incet, renunta la unele spatii publicitare si creste-le treptat, ingrijorandu-te mereu de experienta utilizatorului care navigheaza pe blogul tau.

Pentru a crea un produs digital, vedeti cum interactioneaza publicul cu dvs. Probabil ca ai raspunsul in mainile tale. Daca blogul tau vorbeste despre universul animalelor de companie, de exemplu, un produs de dresaj poate fi perfect.

Este posibil ca propriii cititori sa va fi cerut deja cateva sfaturi. Cititi comentariile si vedeti care sunt nevoile publicului dvs. In plus, ai posibilitatea de a transforma tot continutul blogului tau intr-o carte electronica sau o clasa video.

Cateva fapte importante despre blogging pe care ar trebui sa le cunoasteti inainte de a incepe

Pentru a va face o idee despre efortul necesar pentru a genera venituri cu un blog, va prezint cateva date relevante despre motivatie, profitabilitate, frecventa publicarii, timpul per postare, crestere etc.

Cel mai important lucru atunci cand vine vorba de succes cu un blog este sa ai lucrurile clare si sa stii ce te asteapta. Daca crezi ca pentru a face bani cu un blog este suficient sa faci 2 sau 3 sprinturi, te inseli. 

1. Motivatie – 95% dintre bloggeri isi abandoneaza blogul in primul an .

2. Venituri : pentru a castiga 150 de euro cu un blog ai nevoie de aproximativ 100.000 de vizite .

3. Timp : o postare scurta are 400 de cuvinte si necesita minim 1 ora de elaborare .

4. Frecventa : in functie de concurenta din nisa ta, trebuie sa postezi 1-7 zile pe saptamana .

5. Crestere – Transformarea a 100 de vizitatori in 100 de cititori dureaza acelasi numar de zile .

6. Trading – Pretul unui blog este venitul lunar inmultit cu 12-24.

Abilitati esentiale pentru a castiga bani

Abilitatile exacte de care veti avea nevoie, pe langa posibilitatea de a crea un blog, variaza in functie de tipul de model de venituri pe care il creati. De exemplu, intr-un blog, care vizeaza crearea unei comunitati care sa aiba incredere in tine, o lista de corespondenta este esentiala. Intr-un site de nisa orientat exclusiv spre venituri prin Google AdSense, nu este atat de clar ca aveti nevoie de el.

Dar exista doua lucruri pe care ar trebui sa le inveti da sau da:

  1. Copywriting : Este arta de a-ti scrie textele (in special titlurile lor) pentru a seduce cititorul, pentru a-i capta mai intai atentia si apoi a-l face sa dea clic pe acele lucruri care te intereseaza. Aici va sugerez sa urmati, de exemplu, Maider Tomasena , pentru a invata.
  2. SEO (pozitionare web) : Google este cea mai mare sursa de trafic care exista, nu o poti ignora, si totusi, multi oameni o fac. Nu spun ca devii un specialist SEO, dar invatarea elementelor de baza este accesibila si suficienta pentru a obtine foarte mult de la Google. 

Inainte de a incepe cu blogul daca scopul tau este sa castigi bani

Daca scopul tau de la inceput este sa generezi venituri cu un blog, trebuie sa indeplinesti cateva sarcini anterioare. Majoritatea bloggerilor care cauta o rentabilitate a investitiei in activitatea lor uita ca nivelul de dificultate poate varia foarte mult in functie de subiectul pe care il abordeaza. Investind cateva zile de cercetare inainte de a incepe, iti poti inmulti profiturile cu 10-20 daca dai cu unghiul pe cap.

  • Studiu de piata : efectueaza un studiu preliminar de piata pentru a gasi nisa potrivita in care sa nu te confrunti cu atata concurenta sau poti acoperi o margine pe care restul nu o ating inca.
  • Concentrati-va pe subiecte cu profit ridicat : alegeti subiecte care ofera cel mai mare eCPM la nivel de publicitate. Diferenta dintre crearea unui blog financiar sau a unui blog de fotbal poate fi in unele cazuri un factor de 20-30 in favoarea celui dintai.
  • Alegeti pe baza interesului personal : pe termen lung este mai important sa mentineti motivatia decat profitabilitatea bazata pe tema. A scrie despre asigurari de viata este atractiv din punct de vedere economic, dar este si mai dificil sa mentii iluzia in aceasta nisa.

Intra in actiune!

Ti-au fost utile sfaturile noastre? Ai notat tot ce ai de facut incepand de astazi?

Ei bine, acum ca stii sa faci bani cu un blog, iti lasam un continut foarte complet care sa te invete, pas cu pas, cum sa-l creezi pe al tau. Nu ratati aceasta oportunitate de a avea propria afacere interesanta si profitabila.