De astăzi, PDL trebuie să lupte pentru salvarea statului de drept în România

Partidul Democrat Liberal şi-a ales o nouă conducere. Rezultatul, de altfel aşteptat, arată că PDL a decis, într-un mod înţelept cred eu, să strângă rândurile într-un moment nu tocmai uşor. Vasile Blaga este acum singurul om în stare să asigure deopotrivă unitatea partidului, dar şi linistea internă utila în perspectiva alegerilor din toamnă. Noul preşedinte are în acest moment pârghiile necesare, de la susţinerea din Biroul Permanent Naţional, până la susţinerea activului de partid, pentru a schimba situaţia în care se află PDL. M-aş bucura foarte mult ca lucrurile să stea aşa şi partidul să se îndrepte în toamnă spre 30%, cum ne dorim cu toţii.

Deşi cred că ultimele săptămâni ar fi trebuit să ne găsească mai mult în lupta împotriva atacului USL asupra instituţiilor statului şi a principiilor democratice în România, până la urmă, organizarea acestei Convenţii Naţionale a creat acea coeziune internă și a dat acea satisfacție venită din eliberarea unor frustrări, de care avea nevoie PDL. Acum este timpul ca noua conducere să treacă la muncă. Ea a fost aleasă legitim, există omogenitate în rândul ei. Nu există niciun motiv intern pentru care partidul să nu poate să-şi atingă obiectivele.

De astăzi însă, partidul trebuie să intre în dispozitiv de luptă împotriva unei puteri politice exercitate cu totul nedemocratic, care se face că uită ce a promis cetatenilor şi care, fără menajamente, calcă totul în calea sa pentru acapararea puterii totale. Eu cred că, numai printr-o opoziţie adevărată, tranşantă şi percutantă, PDL poate să revină politic. De aceea, îmi doresc foarte mult ca încă de astăzi să văd noii lideri ai partidului, noii purtători de mesaj luptându-se cu maşinăria politică foarte motivată a USL. E în joc deopotrivă soarta politică a PDL, dar şi statul de drept în România.

De doua luni, mai mult mass media şi societatea civilă în general s-au luptat cu Guvernul de ocupaţie al lui Victor Ponta şi cu adevăratul desant al lăcustelor USL, puse pe distrugerea tuturor instituţiilor care nu li se subordonează. Partidul Democrat Liberal trebuie să reprezinte stâlpul politic cel mai important al rezistenței (pentru că la asta s-a ajuns!) în faţa unei stângi politice care nu s-a reformat (deşi a avut 8 ani la dispoziţie) şi care a revenit încă mai hotărâtă la practicile partidului-stat PSD din perioada 2000-2004.

PDL trebuie să le arate în continuare romanilor, ferm si credibil, că este singurul partid cu adevărat interesat ca vieţile lor să se schimbe în bine. Să arate asta prin exemplele a ceea ce s-a făcut bine şi să demonstreze că USL nu este altceva decât o construcţie politică realizată pentru accesul la putere al unor oameni fără principii, hrăpăreţi şi incompetenţi, dar foarte hotărâţi şi nerăbdători să stăpânească țara.

PDL are de ieri o noua conducere, iar de astăzi trebuie să vină în tranşeele războiului politic cu misiunea clară de a opri Guvernul Ponta şi USL din acțiunea lor de a desființa statul de drept în România. PDL trebuie să arate impostura liderilor puterii de astăzi, să demaşte minciunile populiste fără acoperire ale USL şi să arate că singura soluţie pentru ca românii să trăiască mai bine este o dreaptă politică unită, care să aibă politici publice orientate exclusiv către cetăţeni, respect față de instituții și față de Constituție.