Despre mine

M-am născut în Buzău, într-o familie unită, care m-a înconjurat cu multă căldură şi dragoste. Şi acum, familia reprezintă pentru mine un sprijin deosebit în lupta cu viaţa şi un factor de echilibru în faţa tuturor neadevărurilor care s-au spus despre mine.

Ca zodie sunt Capricorn şi, dintre trăsăturile acestei zodii, îmi sunt proprii în primul rând disciplina şi perseverenţa. Ştiu să îmi urmăresc scopurile în timp, chiar dacă realizarea lor cere muncă asiduă şi sacrificiu personal. Preţuiesc foarte mult onestitatea şi menţin prietenii pe termen lung cu cei care îmi sunt loiali şi îmi câştigă încrederea.

Copilăria

Am crescut în perioada comunistă şi îmi amintesc cum era să stai la coadă pentru pâine şi ulei pe cartelă. Înainte de Revoluţie, în Buzău nu se găsea Pepsi sau Coca Cola, iar ciocolata se cumpăra pe sub mână. Părinţii au încercat, în acele vremuri dificile, să îmi asigure lucrurile de care aveam nevoie, fie că era vorba de haine şi încălţăminte, fie de jucării. De altfel, oricine a crescut în perioada aceea ştie că lipsurile erau atât de mari încât un copil nu avea nevoie de prea mult confort material ca să fie fericit.

Încă din clasele primare mi-a plăcut şcoala foarte mult, pentru că îmi dădea ocazia să mă afirm. Am fost premiantă în primii opt ani de şcoală, iar ca liceu am ales şi am urmat pe cel mai bun din oraş, liceul B.P. Haşdeu. După Revoluţia din 1989, a urmat o perioadă dificilă, din pricina schimbărilor anilor 90: educaţia strictă pe care o primisem era în dezacord cu schimbările şi tulburările sociale aduse de primii ani ai democraţiei. Vremurile acelea tulburi m-au făcut să îmi dau seama că legea şi respectul pentru reguli sunt foarte importante în viaţa tuturor, astfel încât am ales să studiez în continuare Dreptul.

Avocat şi politician

 Am studiat Dreptul în cadrul Universităţii Dimitrie Cantemir şi am devenit avocat. În politică m-am implicat mai întâi în calitate de consilier în Consiliul General al Municipiului Bucureşti, în iunie 2004, şi apoi ca Şef al Cancelariei Administraţiei Prezidenţiale, după alegerile generale din 2004. În politică am învăţat cel mai mult de la preşedintele Traian Băsescu, urmărind în special modul în care mobilizează oamenii şi îi menţine uniţi pentru înfăptuirea unei viziuni, ca şi capacitatea sa de a orienta un partid sau, ca acum, o ţară întreagă, pe drumul către viitor.

În prezent, sunt deputat în Colegiul 25 Bucureşti, preşedinte al filialei Bucureşti a PD-L din noiembrie 2010, şi vicepreşedinte al PD-L din mai 2011. Libertatea, autodeterminarea, iniţiativa şi responsabilitatea sunt pilonii pe care trebuie construită România modernă.