Mai putin zgomot la Antene

Uau! Ce jale la Antene! După emisiunea de ieri seară, gaşca lui Voiculescu se străduieşte, fără succes însă, să mascheze eşecul spectaculos al directorului postului, omul cel mai de încredere al lui Felix, vârful de lance al armatei mogulului în lupta cu adversarii politici. În prezenţa Premierului, doar unu la unu, aroganţa şi suficienţa şi-au dovedit limitele! Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a reuşit aseară un lucru cu adevărat deosebit: a mers în emisiune la Gâdea şi a demonstrat moderatorului că el este bun doar în momentul în care ţipă şi are aplaudaci şi yesmeni în jurul lui. Din punctul de vedere al omului politic care merge adesea la emisiuni televizate, Prim-ministrul a arătat aseară de ce îşi merită primul loc în sondajele privind favorabilitatea în rândul românilor, înaintea liderilor de carton ai opoziţiei. Felul în care a făcut faţă întrebărilor insinuante de-a lungul emisiunii a arătat care este diferenţa între un om care spune ceea ce simte şi gândeşte şi un jurnalist care atacă la comandă.

Prezenţa sa la Antena3 a fost şi un semnal că actualul Guvern se bucură de mai multă încredere şi are şanse mai mari de reuşită. Emisiunea de aseară demonstrează încă o dată că decizia pe care am luat-o ca partid în urmă cu o lună a fost inspirată.

De altfel, mă număr printre cei, puţini de altfel, care au susţinut în permanenţă că instalarea unui alt Executiv este o mişcare câştigătoare. Cu atât mai mult cu cât am reuşit să propunem un Premier care se pliază pe aşteptările românilor. Mihai Răzvan Ungureanu corespunde din toate punctele de vedere acestor cerinţe: este încă tânăr, cu o carieră în spate, cu un discurs echilibrat, cu obiective clar fixate şi, mai ales, nu este văzut neapărat ca fiind un politician.

Sigur, sunt convinsă că sarcinile pe care le are înaintea sa vor fi infinit mai uşoare decât cele ale Guvernului Boc. Pentru că acesta din urmă a luat măsuri de reechilibrare bugetară destul de dure pentru populaţie, în timp ce Executivul Ungureanu trebuie să-i facă pe români să aibă din nou încredere în instituţiile statului şi să crească nivelul de trai al oamenilor. Ceea ce, să recunoaştem, este o misiune ceva mai uşoară şi mult mai populară. Cu atât mai mult cu cât se bucură de sprijinul PDL şi, fără îndoială, şi de sprijinul meu.

Dincolo de toate acestea, cred că Mihai Răzvan Ungureanu poate fi acel factor de echilibru de care România are atât de mare nevoie în contextul relansării economice, dar şi al alegerilor din această toamnă. Cred că a pornit bine în noul mandat şi sunt convinsă că românii vor vedea cu ochi buni decizia PDL de a-l susţine. Închei prin a le spune toturor celor care-şi freacă palmele de fericire că există tensiuni în Coaliţie şi că există tensiuni între PDL şi Premier: vă bucuraţi degeaba! Majoritatea este unită în jurul ideii relansării economiei româneşti, a creşterii nivelului de trai al românilor şi a susţinerii politicii de reformă a statului pe care o presupune programul de guvernare al Premierului Ungureanu.