Victor Ponta nu va mai avea niciodată şansa de a fi Premier

Dezvăluirea de aseară a Preşedintelui privind oferta pe care i-a făcut-o lui Victor Ponta de a deveni Premier arată, fără putinţă de tăgadă, că şeful PSD nu este un bărbat politic în adevăratul sens al cuvântului. Şeful PSD apare zi de zi la televizor şi atacă Executivul pentru măsurile pe care le ia, dar şi pentru deciziile pe care nu le ia. Îşi potenţează profilul mesianic ca unul care ar urma să salveze România dacă ajunge la putere, iar măsurile sale ar avea cel puţin puteri taumaturgice. Din păcate însă pentru români şi pentru jocul politic democratic, Victor Ponta doar rosteşte fraze gândite de alţii, fără strategie şi acţiuni proprii. Este un cabotin care îmbracă haina de alternativă a opoziţiei pentru şefia Guvernului.

Cred că Victor Ponta a arătat că şi el realizează cât de limitate îi sunt competenţele. S-a temut să accepte postul de Premier pentru că ştia că ar fi fost un dezastru, iar toamna ar fi plasat USL-ul într-o postură foarte proastă. S-a dovedit încă o dată că este un actor politic bun doar de gură, genul care dă şi fuge. Sigur, doar în femei, pentru că, de la un bărbat, riposta ar putea fi dură.

Emil Boc şi toţi oamenii din echipa sa s-au dovedit politicieni mult mai responsabili şi mult mai curajoşi – ei au luat măsurile de care România avea nevoie, sacrificându-şi imaginea. În tot acest timp, opoziţia, în frunte cu Ponta, a tocat continuu, fără însă să aibă soluţii. Românii trebuie să înţeleagă că am fi fost mult mai rău ca grecii dacă astfel de oameni ar fi ajuns la putere.

Mai rea decât lipsa de curaj este însă minciuna. Faptul că Victor Ponta a negat iniţial că i s-a propus să ocupe funcţia de Premier este dovada cea mai clară că minte cum respiră. Nu-l interesază adevărul sau dreptatea, ci doar să-şi protejeze imaginea şi să o mânjească pe a altora. Nu înţeleg cum un om poate nega un lucru evident, iar stenograma prezentată de Preşedinte confirmă de-o manieră indubitabilă că oferta i-a fost făcută şefului PSD, iar acesta i-a lăsat pe Antonescu şi Constantin să răspundă în locul lui. Altă dovadă de curaj.

De altfel, vă pot confirma faptul că Preşedintele ne-a spus pe 5 februarie seara despre ideea sa de a oferi funcţia de Prim-ministru lui Victor Ponta. Iar noi, cei din PDL, am acceptat această propunere, arătând că nu ne agăţăm de putere. De altfel, într-un final, membrii Guvernului au şi renunţat la fotoliile de miniştri. Pot, deci, confirma că Traian Băsescu i-a propus funcţia de Premier unuia dintre liderii USL şi că acesta a refuzat, iar noi, cei de la PDL, am fost uimiţi de acest refuz!

Nu ştiu de ce co-liderul USL nu a acceptat propunerea de a fi Prim-ministru. Până la urmă, acesta este obiectivul pe care îl rosteşte în mod cotidian: să ajungă la putere şi să „repare ce a stricat Guvernul Boc”. De vreme ce nu a acceptat puterea, concluzia evidentă este că Victor Ponta nu este în stare să-i ajute pe români. Cu această ocazie, s-a mai infirmat un mit politic românesc pe care consilierii USL încearcă să-l impună liderilor proprii: mitul eroului salvator.

Bătălia pe care o duce în mod constant cu femeile din PDL sau chiar de la el din partid trebuie să fie un indiciu suficient pentru înclinaţiile lui Victor Ponta în materie de politică. Pare că-şi doreşte mai degrabă preşedinţia unei organizaţii de femei, decât să conducă România. Lipsa de curaj este uşor de intuit şi dintr-un lucru atât de simplu: misoginismul continuu şi constant de care dă dovadă.

Din păcate pentru opoziţie în ansamblu şi pentru PSD în particular, Victor Ponta este un personaj foarte slab, care nu va mai avea vreodată şansa de a fi Prim-ministru sau de a-şi aduce partidul la putere.

PS. PDL a acceptat propunerea Preşedintelui de a-l nominaliza pe Victor Ponta ca Premier tocmai pentru că noi suntem convinşi că, doar prin comparaţie, românii vor realiza care le sunt opţiunile. Or, USL nu are soluţii, nu poate fi o alternativă reală. În varianta cu Ponta Prim-ministru şi ţara condusă de USL până la alegeri, sunt convinsă că românii ne-ar fi regretat şi ar fi înţeles că toate măsurile noastre au fost necesare şi că noi am vrut cu adevărat binele ţării.