Ţinta PDL Bucureşti este recâştigarea Capitalei

Alianţa PDL-UNPR la Bucureşti reprezintă dovada cea mai clară că organizaţia condusă de Elena Udrea nu are soluţii”. Asta am auzit pe parcursul ultimelor două săptămâni. „Nesemnarea protocolului electoral dintre cele două partide reprezintă o dovadă clară că PDL Bucureşti este în degringoladă”. Asta am auzit aproape încontinuu ieri. Aceste două afirmaţii, deşi de sens contrar, sunt folosite de aceiaşi oameni care se dovedesc excesiv de preocupaţi de ce se întâmplă în organizaţia pe care o conduc. E clar că, oricum aş face, nu este bine.

Aceiaşi oameni care prevestesc grozăvia de la PDL Bucureşti sunt cei care în 2008, când partidul şi-a desemnat candidatul pentru Primăria Generală cu câteva zile înaintea începerii campaniei electorale, nu au scos un cuvânt. Pentru că, evident, nu eram şi eu implicată. Sunt cei care uită să spună că în 2008 s-a pierdut Capitala, anul în care partidul a scos cel mai mare scor din istoria sa la nivel naţional. Care nu spun că eu am preluat organizaţia la 13%, două procente sub scorul de atunci al partidului la nivel naţional, şi astăzi are 23%, 3% peste media naţională, conform sondajelor.

În primul rând acestora le spun: PDL Bucureşti este cum nu se poate mai puternic, în contextul general dat. Suntem una dintre cele mai bine organizate filiale din ţară, una dintre cele mai active, atât comunicaţional, cât şi acţional, şi vom obţine cu siguranţă peste media partidului la nivelul ţării. Avem o ofertă clară şi extrem de bună pentru bucureşteni, avem unii dintre cei mai buni candidaţi, suntem determinaţi şi foarte încrezători în şansele noastre. Aşa cum văd eu lucrurile, PDL poate recâştiga în acest an Capitala.

Şi o poate face în ciuda tuturor piedicilor care i se pun. Iar aici mă refer, din păcate, şi la cei care atacă şi după încheierea competiţiei interne candidatul desemnat, sabotând astfel partidul şi plasându-se în afara organizaţiei. Nominalizarea lui Silviu Prigoană la Primăria Generală este rezultatul unor analize, sondaje şi dezbateri interne. Este candidatul pe care bucureştenii îl plac cel mai mult, oricât s-ar minuna unii, şi care a fost votat de 60% dintre cetăţenii colegiului său in 2008. Silviu Prigoană este un om competent, onest, foarte hotărât, care ştie ce vrea să facă şi, poate mai important, un personaj foarte charismatic. O mai spun odată: în politică, votul decide şi fiecare cetăţean are un vot cu relevanţă egală. Nu există electorat de categorii diferite din acest punct de vedere.

În ceea ce priveşte protocolul cu UNPR, organizaţia de Bucureşti a PDL a fost iniţiatorul acestui proiect şi ne-am ţinut în permanenţă cuvântul dat. Am pornit la drum cu ideea unei parităţi, dat fiind numărul egal de primari, câte doi, cu care venea fiecare formaţiune. Plecarea lui Piedone din UNPR a schimbat acest calcul şi strategia construită pe cei patru piloni. Am propus de aceea să mergem singuri pe liste şi să avem candidaţi proprii la sectoare. Votul unanim în favoarea acestei soluţii îmi întăreşte încrederea în scorul bun pe care îl vom obţine în această vară. Este o dorinţă incredibilă a organizaţiei de a arăta, în contextul naţional al dezertărilor de tot felul, că suntem puternici şi putem câştiga Bucureştiul.

PDL şi UNPR nu s-au certat la Bucureşti. Rămânem parteneri şi aici, aşa cum vom rămâne şi la guvernare, şi ne propunem ca lucrurile să stea aşa şi după parlamentarele din noiembrie. Strategia decisă ieri împreună cu UNPR poate să ne ajute mai mult să avem, după alegeri, majorităţi împreună la Consiliul General şi la consiliile de sector. Candidând separat, cele două partide vor obţine mai multe voturi decât dacă ar fi mers împreună. E un calcul electoral simplu, pe care îl ştiu, de altfel, şi cei din USL. Partidele separate iau mai mult decât împreună. Numai că la ei liantul este ura viscerală şi maladivă pentru Preşedintele Băsescu.

Închei prin a sublinia faptul că PDL Bucureşti este cel mai important partid din Capitală, are candidaţi de succes şi cele mai bune proiecte pentru bucureşteni. Le reamintesc tuturor că toate marile proiecte de infrastructură puse în aplicare în Bucureşti au aparţinut PDL şi cei mai buni doi primari au fost tot de la noi: Traian Băsescu şi Adriean Videanu. Lor li se va adăuga în curând Silviu Prigoană.