O promisiune respectata: metrou in Drumul Taberei

În campania electorală din toamna lui 2008, am întâlnit foarte mulţi oameni care mi-au povestit despre problema traficului din zona Ghencea – Drumul Taberei. Practic, a fost principala problemă pe care locuitorii Colegiului 25, pe care-l şi reprezint în Parlament, mi-au semnalat-o.

Le-am promis atunci, alături de senatorul Radu Alexandru Feldman şi deputatul Daniel Geantă, că voi face tot posibilul pentru ca proiectul să fie implementat.

Ieri, Consiliul General, la propunerea PDL Bucureşti, a aprobat Planul de Urbanism Zonal care ne va permite demararea lucrărilor la linia de metrou Drumul Taberei – Universitate. De altfel, aceasta este vestea bună de care vă spuneam în articolul de ieri de pe blog. Şi, într-un final, după o şedinţă destul de tensionată la Consiliu, PDL Bucureşti a reuşit să-şi impună punctul de vedere.

Pot spune că, în sfârşit, promisiunea pe care am făcut-o acum doi ani este pusă în aplicare. Cred cu sinceritatea că măsura competenţei politicienilor este dată de capacitatea lor de a-şi ţine promisiunile în faţa celor care i-au votat.

Despre metrou în Drumul Taberei s-a tot vorbit preţ de 20 de ani. PDL Bucureşti şi-a asumat politic proiectul, pentru că este un pas important pentru descongestionarea traficului din vestul Capitalei şi pentru crearea unor condiţii de transport mai bune pentru locuitorii cartierelor Ghencea şi Drumul Taberei.

Lucrările vor începe în primăvara lui 2011 şi vor dura 4 ani. Proiectul are o valoare însumată de 624 de milioane de euro (fără TVA) şi se află în stadiul licitaţiei de atribuire a contractului. Am găsit deja sursele de finanţare: 395 de milioane de euro vor veni dintr-un credit al Băncii Europene pentru Investiţii, iar 229 de milioane de euro înseamnă cofinanţare de la Bugetul de Stat.

Este una dintre investiţiile cele mai importante care se vor desfăşura în Capitală în următorii ani şi asta datorită efortului PDL Bucureşti. Motiv pentru care vreau să le mulţumesc tuturor celor care s-au implicat pentru punerea în practică a acestui proiect.