Premier sau nimic?

E preşedinte PSD, dar s-a aflat mereu pe post de “piua a doua”, chiar şi în propriul său partid. Este profund marcat de faptul că niciodată nu a fost “iepurele” scos din pălărie. La Dorohoi, a strigat că visul de a deveni premier i se năruie, deoarece emisari ai preşedintelui ar curta PSD să intre, doar cu câţiva miniştri, într-un guvern PD-L. La Brăila, aproape că l-a implorat pe preşedinte să anunţe că va numi un alt premier, în afară de Stolojan. Nu poate să accepte că nu va fi, nici acum, iepurele scos din căciulă.

Partener cu Tăriceanu la guvernarea ultimilor doi ani şi la rezultatele acesteia, partener cu Năstase la combaterea anticorupţiei şi la efectele acesteia, partener cu evazioniştii în anunţatul proiect de amnistie fiscală, Mircea Geoană nu îşi vede locul după alegeri. Dacă pierde fotoliul de premier, Geoană pierde probabil şi preşedinţia PSD, lucru profeţit dealtfel de înţelepţii partidului. Tensiunea a început să-i joace feste tânărului Geoană, acesta arătând public că e tot mai preocupat ca nu cumva epitetele care i-au fost atribuite de bătrânul Iliescu să fie patentate de electorat.
În contextul în care PD-L rămâne consecvent poziţiei de a nu avea negocieri preelectorale cu celelalte partide pentru formarea unui viitor guvern, Geoană continuă să împartă cu Tăriceanu, până în 30 noiembrie, acelaşi fotoliu de premier şi scenarii SF. Să fie oare frământarea lui Geoană o asumare a eşecului pe care acesta l-a avut în misiunea de reformare a PSD?