Proiect Metrou – Drumul Taberei

Drumul Taberei, cartierul verde al bucurestiului sau, cum le place oamenilor sa spuna, cartierul de vest, este cartierul care in acest moment, din punct de vedere al traficului, are situatia cea mai grea. Cu o singura iesire spre centru, prin intersectia de la Razoare, cu 2 benzi pe sens si fiind si un cartier de tranzit pentru multi oameni care intra in Bucuresti, devine pe zi ce trece un cartier sufocat. Dimineata, ca sa poti sa pleci spre centru, iti trebuie 45 de minute.

Locuitorii cu care m-am intalnit in ultimile 2 luni spun ca au ajuns la capatul rabdarii. Zilnic ma intalnesc cu oameni care spun acelasi lucru “faceti ceva cu traficul la noi in cartier, daca nu, in ritmul acesta, in maxim 6 luni cartierul se va bloca”.

Dimineata, oamenii pierd o ora din viata numai ca sa ajunga la serviciu. Seara, la fel. Daca esti pieton sau daca esti sofer nu conteaza. Ai aceleasi dificultati. Stai in trafic si nimeni nu iti poate da inapoi timpul care trece.
Singurii oameni din Drumul Taberei care nu au aceasta problema sunt cei care folosesc tramvaiul 41, singurul mijloc rapid de deplasare.

In acest timp, in sertarele guvernului incompetent sta proiectul metroului. Magistrala 5 asa cum il intituleaza guvernantii nostri. Proiectul ar trebui sa se termine in cinci ani de zile.

Traseul prevazut este urmatorul: UNIVERSITATE 2 – KOGALNICEANU – EROILOR2 – ORIZONT – FAVORIT – DRUMUL TABEREI 34 – ROMANCIERILOR – TARGUL NEAMT – RAUL DOAMNEI –GHENCEA

Proiectul are finantare de la BANCA EUROPEANA DE DEZVOLTARE in valoare de 700 milioane de euro, Ministrul Transporturilor anunta in 2007 ca incep lucrarile dar…probabil, au alte lucruri mai bune de facut. Traseul oficial al Primului Ministru nu trece pe aici.

In timpul acesta cetatenii pierd zilnic ore din viata stand in trafic. Argumentele pentru aceasta investitie in Drumul Taberei sunt de prisos.

Guvernul Tariceanu prin incompetenta si aroganta nu face altceva decat sa isi bata joc de oameni. Nu intelege ca acest proiect este vital pentru sectorul 6. Nu intelege ca Drumul Taberei are nevoie de acest proiect ca de aer.
Finantare exista. Proiectul exista.De ce zace intr-un sertar?
Raspunsurile pot sa le dea numai cei care fac asta, cei care guverneaza in dispret fata de cetatean.

Eu spun raspicat ca imediat dupa aceste alegeri ma voi bate ca lucrarile la acest metrou sa inceapa.Va fi prioritatea mea, ca in cartierul unde am locuit, sa existe inca un mijloc de transport. Voi face orice imi sta in putere pentru ca locuitorii din Drumul Taberei sa se bucure de facilitatile metroului.

Magistrala 5 VA FI REALITATE! Nu va ramine proiect.