RASPUNSURI

În contextul actual al presei româneşti, cred că blogul reprezintă unul dintre cele mai bune canale de comunicare pe care le am la îndemână. În ceea ce-i priveşte pe cei care intră pe blogul meu, citesc ce am de spus, poate chiar lasă un comentariu, sunt sigură că mesajul meu nu ajunge la ei distorsionat sau trunchiat, aşa cum se întâmplă de multe ori în media clasice.

Libertatea de exprimare pe blog este cvasitotală, atât timp cât nu se ajunge la invective. Nu veţi găsi numai laude, ci şi multe critici, la adresa mea sau la adresa Guvernului. E normal să existe o diversitate a opiniilor. Cred că s-a reuşit coagularea unei comunităţi în adevăratul sens al cuvântului.

Încă de la început, vreau să subliniez că sunt atentă la tot ceea ce se scrie pe blog. Citesc comentariile voastre pe care în majoritatea lor le consider pertinente. De altfel, în ultima perioadă v-am şi cerut sfaturi cu privire la proiectele pe care le-ar putea întreprinde PDL Bucureşti, pentru a ajuta oraşul şi pentru a recăpăta încrederea pierdută. Am primit o mulţime de idei bune care pot fi puse în practică. Pentru toate acestea, vă mulţumesc.

De acum încolo, voi încerca să răspund mult mai des comentariilor voastre.

Marius,şi mie mi se pare foarte bun programul de închiriere a bicicletelor în Bucureşti. E un mijloc sănătos de a te deplasa şi, de multe ori, chiar mai rapid decât cu maşina. Voi susţine acest demers şi vom vedea în ce măsură se poate atinge magnitudinea proiectului anunţat acum două săptămâni la Londra (6.000 de biciclete).

Bibliotecaru, citesc comentariile de pe blog. Nu trebuie să-ţi faci griji în această privinţă. Apreciez propunerile tale de îmbunătăţire a comunicării PDL cu aleşii locali. La şedinţa de acum două zile a Biroului Permanent Municipal, le-am împărtăşit colegilor ideea referitoare la video-chat-ul pe care l-am putea face cu aleşii locali şi ea a fost foarte bine primită. În momentul în care se va lansa site-ul PDL Bucureşti, cu siguranţă va exista şi această posibilitate. Vom face chiar un calendar pe tematici.

Cetăţeanul NEturmentat, orice proiect este binevenit. El poate fi depus fie la organizaţiile de sector, fie la biroul temporar din Modrogan nr.1 (sediul central), până vor fi încheiate lucrările din Modrogan nr. 22.

Frank Zapa [King], cu siguranţă va exista o poziţie oficială a PDL Bucureşti faţă de felul în care trebuie restructurat RADET-ul şi cum se poate rezolva problema sistemului centralizat de încălzire a Bucureştiului. Încă analizăm că care este cea mai bună metodă de acţiune. Deocamdată, am încercat, ca sistem alternativ, să duc mai departe programul de reabilitare termică a locuinţelor. Pentru că banii erau insuficienţi şi în ritmul actual ar fi durat 120 de ani să anvelopăm toate blocurile, am preferat să plătim noi dobânda pentru toate creditele pe care le-ar lua asociaţiile de proprietari pentru a-şi reabilita termic imobilele. Evident, la fel ca şi la programul „Prima casă”, statul garantează şi aceste credite. E o distribuţie mult mai echitabilă şi mai eficientă a fondurilor cu care statul poate să-i ajute pe cetăţeni în rezolvarea acestei probleme.

Maryland Andrei, sunt de acord că praful din Bucureşti este o reală problemă. Vom încerca să demarăm un proiect de plantare de pomi, pentru că am înţeles că un arbore matur reţine peste 20 de kilograme de praf. „Centura verde a Capitalei” este un proiect care trebuie pus neapărat în practică. Îmi pare rău că a fost tras pe dreapta în ultimii ani.

Straistaru Eugen, reţeaua de cabluri care acoperă cerul Bucureştiului trebuie să dispară. De altfel, am mai vorbit despre asta şi într-una dintre postările mai vechi de pe blog. În niciuna dintre capitalele europene unde am fost nu existau atâtea cabluri suspendate. Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului are rol de reglementare, într-un proiect legislativ privind urbanismul urmând să existe interdicţii clare privind prezenţa acestor cabluri.

Ştefan, ideea trenului expres regional (TER) e bună. S-a încercat o linie între Gara de Nord şi Otopeni, însă cererea este deocamdată destul de mică. E însă o idee care trebuie avută în vedere pe măsură ce Bucureştiul se dezvoltă pe orizontală.

Aurelio texanu, vom face cât de curând la PDL Bucureşti o întâlnire cu oamenii obişnuiţi. Puteţi veni atunci cu proiectul dumneavoastră şi vă asigur că îi voi acorda toată atenţia cuvenită.

N. G., ştiţi bine că ţelul meu nu este acela de a pune beţe-n roate cuiva. Cu atât mai puţin primarului Oprescu. Am mai spus-o: voi susţine fiecare propunere venită dinspre primar care este în folosul cetăţenilor. Nu voi fi însă de acord cu achiziţia de ceasuri de aur şi aducerea de lebede negre pentru parcurile Capitalei.

Cmoro, vom încerca să facem la PDL Bucureşti ceva asemănător ca pe site-ul Camerei Deputaţilor sau al Senatului: fiecare bucureştean să vadă cum au votat consilierii locali pentru fiecare proiect legislativ în parte. E nevoie de o transparenţă a deciziilor politice şi PDL Bucureşti este dispus să facă acest pas.