Un prim pas concret pentru Bucuresti

Aşa cum am promis, înainte de fiecare şedinţă a Consiliului General al Municipiului Bucureşti va avea loc o întâlnire cu consilierii locali ai PDL. Cum mâine este şedinţă la CGMB, astăzi m-am văzut cu consilierii noştri şi împreună am luat câteva decizii asupra votului.

Vom susţine planul primarului Oprescu de reducere a numărului de angajaţi ai Primăriei Municipiului Bucureşti şi ai instituţiilor subordonate. Cu câteva amendamente, majoritatea referindu-se la chestiuni de ordin practic – mai bine să rămână mai mulţi poliţişti comunitari care să patruleze efectiv pe străzi, decât să rămână numărul mare de personal TESA, pentru a da numai un exemplu.

Reducerea numărului de angajaţi nu va avea niciun efect negativ asupra funcţionării instituţiilor aflate în contact direct cu cetăţeanul. Acestea îşi vor păstra numărul de angajaţi, cu menţiunea că pregătim un plan pentru debirocratizarea serviciilor în care este nevoie de interfaţă directă cu bucureştenii.

Susţinând planul primarului, cred că reuşim să transmitem un dublu semnal. Pe de o parte, nu ne vom opune niciunui proiect care este bun pentru Bucureşti. Suntem dispuşi să colaborăm cu oricine are interesul cetăţeanului în prim-planul acţiunilor sale. Pe de altă parte, PDL este dispus de acum încolo să fie mult mai transparent cu deciziile pe care le ia.

Nu în ultimul rând, vreau să subliniez că am preluat ideea bună venită dinspre Bibliotecaru referitoare la comunicarea directă dintre cetăţean şi consilierii locali ai PDL prin intermediul video-chat-ului. Problemele sunt de ordin tehnic, pentru că avem nevoie de o interfaţă prin care să se realizeze această comunicare. Vom vedea cât de interactiv se poate face site-ul PDL Bucureşti, pentru a se putea pune în practică această idee. În orice caz, şi pentru cei care nu au acces la internet, din varii motive, vom face întâlniri în care să poată să-şi spună păsurile. PDL Bucureşti intră într-o nouă perioadă de deschidere faţă de cetăţenii Capitalei.