Sedinta CGMB de astazi rezolva problemele administrative ale spitalelor bucurestene

Aşa cum anunţam şi joi, după şedinţa Biroului Permanent Municipal al PDL Bucureşti, principala obligaţie pe care o avem după tragedia de la Maternitatea Giuleşti este să ne asigurăm că asemenea situaţii nu se vor mai întâmpla niciodată.
La propunerea PDL Bucureşti, pe ordinea de zi a şedinţei CGMB de astăzi se află desemnarea Consiliilor de Administraţie pentru cele 21 de spitale aflate în subordinea Primăriei. Practic, are loc desemnarea unor conduceri administrative legitime, capabile să ia decizii. Tot astăzi, consilierii noştri propun o rectificare a bugetului Primăriei, prin care se alocă bani reabilitării Maternităţii Giuleşti. Aşa cum s-a putut vedea, aceasta este o urgenţă, dată fiind aglomeraţia produsă la celelalte maternităţi din Bucureşti.
Pe termen mediu, PDL Bucureşti a stabilit redactarea unui plan de investiţii pentru spitalele bucureştene, care să fie introdus în bugetul municipalităţii pentru anul 2011. Vrem să ne asigurăm că spitalele bucureştene vor primi toate fondurile de care au nevoie pentru o bună funcţionare. Nu vrem să ni se mai livreze scuze precum cea că nu „am avut 300.000 de lei vechi pentru un detector de fum”.
Mi-aş fi dorit ca reacţia lui Sorin Oprescu să vină mai devreme, iar şedinţa CGMB să fi avut loc vineri, aşa cum a cerut PDL Bucureşti. Remarc însă şi aplaud disponibilitatea Primarului de a accepta toate măsurile propuse de noi, pentru ca lucrurile să intre în normalitate în ceea ce priveşte sistemul sanitar din Bucureşti. Cred sincer în posibilitatea unei colaborări fructuoase între Primar şi Consiliul General în slujba cetăţeanului.
La fel, nu pot decât să mă declar mulţumită cu punerea pe ordinea de zi a vânzării apartamentelor ANL din Cartierul Brâncuşi. Cu banii obţinuţi în urma acestor vânzări, putem porni un nou program de apartamente pentru tineri. Sper ca şi PSD, partid de stânga, să înţeleagă utilitatea acestui program social care le oferă tinerilor posibilitatea achiziţionării de case mai ieftine şi să voteze proiectul, pentru că ultima dată s-au opus fără să ofere justificare.