USL se lauda cu proiectele PDL

Cât timp PDL a fost la guvernare, nu am auzit din gura reprezentanţilor USL decât faptul că toate investiţiile derulate sunt clientelare şi inutile. Nu cred să fie proiect al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului din timpul mandatului meu care să nu fi fost desfiinţat în presă sau să fie luat în colimatorul opoziţiei de atunci.

Lucrurile se mai schimbă însă. Ajunşi la guvernare, domnii din USL descoperă deodată că proiectele sunt bune şi încearcă să obţină capital politic de pe urma lor. Până unde mai ieri totul era prost, doar pentru că s-a schimbat ministrul, lucrul a devenit bun.

Să vă dau un exemplul din MDRT: investiţia de la Bacău de realizare a unui pasaj rutier subteran între străzile Oituz şi Ştefan Guşe este acum mai mult decât bine-venita. E un proiect care „creează condiţii de secol XXI în Bacău”, după cum se exprima chiar noul ministru. Şi uite aşa un proiect de 30 de milioane de lei prin fonduri europene a trecut brusc în rândul realizărilor măreţului Guvern USL. Asta după ce, la momentul anunţării sale, opoziţia de atunci, puterea de acum, vorbea despre faptul că ar fi inoportun.

Cazul de la Bacău nu este singular. USL încearcă să confişte politic şi realizarea metroului din Drumul Taberei. După eforturile deosebite depuse de PDL pentru a îndeplini condiţiile de urbanism necesare, după exproprieri, studii de fezabilitate şi PUZ-uri aprobate cu dificultate, după ce s-au găsit cu greu surse de finanţare, candidatul USL la Sectorul 6 se laudă alături de noul ministru al Transporturilor cu realizarea acestui obiectiv de investiţii.

Până şi mult-hulita telegondolă de la Vulcan, pentru care am fost atacată săptămâni în şir de presa obedientă opoziţiei de atunci, este bine-venită. Primarul de acolo s-a vopsit repede „roşu” şi s-a mutat cu tot cu investiţie la USL, în timp ce candidatul la preşedinţia CJ din partea USL îi ţine isonul.

Concluzia e destul de evidentă: noua guvernare este plină de plagiatori şi copiatori. Nu numai de lucrări ştiinţifice, ci şi de oameni care sunt dispuşi să-şi aroge meritele altora.

Închei într-o notă umoristică – până şi renumita„frunză” a devenit un exemplu de bune practici. Cel puţin aşa a anunţat săptămâna trecută MDRT după prezentarea brandului de turism al României participanţilor la cea de-a 54-a reuniune a Comisiei pentru Europa a Organizaţiei Mondiale a Turismului (OMT), eveniment organizat la Batumi în Georgia. Semn că frunza USL străluceşte sus pe cerul ţării.