Vremea guvernului PDL

Anuntata pompos, prezentarea de catre Premier a “bugetului cetateanului” a ramas acum ceea ce a fost de fapt: o alta actiune de imagine a lui Victor Ponta, din pacate pentru el, nereusita pana la capat. Pentru ca dupa surpriza unei asemenea demostratii, fara precedent pe la noi dar obisnuita in SUA, cand a venit vorba despre continutul prezentarii, adica despre ce ne propune guvernarea USL pentru 2013, geniul consilierilor de comunicare ai Premierului s-a dovedit insuficient pentru salvarea momentului.

Victor Ponta nu a putut sa ne spuna cum se creeaza locuri de munca, nici prin bugetul pe care tocmai ni-l citea si nici in general, teoretic vorbind, nu a avut raspuns nici la intrebarea despre cum va face rost de bani pentru cheltuielile suplimentare din acest an, in valoare de 3,5 miliarde euro si nici cum va genera acest buget crestere economica. Concluzia generala este ca nu exista niciun fel de viziune de dezvoltare, ca parametrii economici sunt aceiasi ganditi de guvernarea PDL, cu rezultatele careia se lauda USL dupa 8 luni de guvernare si, cel mai important, ca romanii vor trai mai prost cu USL.
Dar acest moment a mai scos la iveala ceva ce mi-a confirmat un punct de vedere pe care il sustin ferm dupa ce am vazut cu totii rezultatele alegerilor din decembrie. Faptul ca pdl-istii si-au abandonat propriul guvern. Si nu de acum, sau de dupa momentul pierderii guvernarii, ci chiar de pe timpul ei. Din frustrare sau din dorinta de a nu-si afecta imaginea explicand masuri economice nepopulare, multi colegi au optat pentru varianta negarii propriului executiv. Atitudinea a luat amploare dupa plecarea de la putere si dupa alegerile interne din iunie, care chiar din aceasta abordare au fost generate, apoi a devenit principala strategie de campanie electorala pentru parlamentarele din decembrie. Criticile USL la adresa guvernului Boc au fost insusite de catre colegi, ba chiar unii au facut-o cu satisfactie, astfel incat nu a mai putut fi construit niciun mesaj national credibil de campanie.

Atacurile mincinoase ale adversarilor au ramas fara raspuns din partea noastra si au sfarsit prin a deveni adevaruri in mintea alegatorilor. Iar rezultatul s-a vazut: dezastru!
Si acum, cand devine tot mai evident pentru tot mai multi, ca am avut o guvernare responsabila prin care am reusit sa echilibram economia, cu rezultate cu care se lauda chiar Victor Ponta, vad la televizor colegi care nu sunt in stare sa restabileasca adevarul, fie pentru ca nu stiu ce a facut cu adevarat PDL, fie pentru ca sunt prea preocupati de revanse si interese marunte personale, pentru a-si apara partidul si rezultatele guvernarii sale. Si aceasta chiar daca Emil Boc a castigat in vara Clujul, iar eu am obtinut cel mai bun scor al ARD la parlamentare, adica cei mai stigmatizati au reusit sa convinga electoratul mergand intre oameni si explicandu-le ce am facut in realitate si combatand cu argumente minciunile usl-istilor.
Daca si acum continuam sa ne dezicem de propria guvernare le dau dreptate celor care spun ca se poate si mai rau pentru noi decat ce am patit pe 9 decembrie!