A mai aparut o victima: baronul PNL de Bucuresti a fost „sabotat”

Scriam săptămâna trecută că trei bărbaţi (Crin Antonescu, Cristian Popescu-Piedone şi Andrei Chiliman) s-au unit să apere Bucureştiul de o femeie. Astăzi, li s-a alăturat un al patrulea Frankfurt politic, pe numele său Victor Ponta. Au lansat chiar şi o rezoluţie împotriva mea.

Şi, culmea, la câteva ore distanţă, finanţatorul campaniei cu care au împânzit oraşul, Andrei Chiliman, a simţit nevoia, ca un brav bărbat politic ce este, să se victimizeze – cum că eu aş fi dat ordin RATB să dea jos panourile şi afişele campaniei lor.

Încă de săptămâna trecută, le-am spus colegilor mei de la PDL Bucureşti, când am stabilit strategia pentru referendum, că noi trebuie să ducem o campanie curată. Nu trebuie să intrăm într-un conflict cu opozanţii Legii Capitalei. Cred că strategia lor de a mă ataca punctual pe mine este rizibilă, pentru că nu comunică nimic bucureşteanului. Ei nu aduc o critică punctuală acestei legi. Toată campania lor se reduce la atacarea unei femei. În plus, având în vedere că nu eu sunt primarul Capitalei, nu explică în niciun fel cum aş putea să pun eu mâna pe bugetul oraşului, în timp ce liberalii sunt chiar astăzi cu mâna pe cel mai mare buget din Bucureşti, cel al Sectorului 1. Şi aşa vor să rămână, asta e miza bătăliei lor!

Nu numai că nu am cerut să se dea jos vreun banner ori afiş, ba chiar am insistat să fie lăsaţi să le pună şi în colegiul  meu. Acolo există şi corturi împotriva mea şise împart şi fluturaşi. Şi nimeni nu le-a spus nimic.

Înţeleg că au fost, totuşi, demontate unele panouri şi afişe ale PNL, amplasate în staţiile RATB. Motivul, aşa cum am citit într-un comunicat oficial, este că nu existau aprobări şi nici un contract comercial în acest sens, respectivele materiale de campanie fiind plasate ilegal.

Atitudinea lui Andrei Chiliman faţă de RATB confirmă ceea ce spuneam mai demult: Sectorul 1 s-a transformat într-o feudă liberală, în care toate instituţiile lucrează direct la ordinul marelui baron de cartier. El are impresia că lucrurile se întâmplă la fel şi la Primăria Generală. Numai că uită că primarul nu este al PDL, ci este tocmai cel pe care îl susţinea cu atât aplomb acum trei ani de zile. Când Chiliman vorbeşte de descentralizare, bucureşteanul ar trebui să înţeleagă că vorbeşte, de fapt, de baronizare.

Oricum, ar trebui să se facă o analiză a resurselor financiare aruncate în această campanie de PNL, partid chipurile aflat în opoziţie. Poate, totuşi, ne explică domnul Antonescu de unde a avut atâtea fonduri (câteva milioane de euro) pentru o campanie „civică” precum cea cu care a împânzit disperat Bucureştiul.