Alegerile din PDL – o competitie adevarata, care trebuie sa ramana interna

Cine credea că alegerile interne din PDL vor genera o competiție adevărată, care naşte pasiune şi lasă frustrările adunate în timp să se elibereze? Sunt de părere că aveam nevoie de toate acestea, după cinci ani în care ne-am concentrat doar pe acțiunile externe ale partidului şi am amânat deliberat orice dezbatere internă.

S-au acumulat multe energii negative, cu atât mai multe cu cât partidul a crescut foarte mult, a trecut printr-o fuziune, a adunat repede procentele, apoi a scăzut şi mai rapid în opţiunile electoratului, ca urmare a măsurilor luate de Guvern pentru stoparea declinului economic. Ca să putem începe lupta pentru câștigarea alegerilor din 2012, avem nevoie nu numai ca rezultatele acțiunilor guvernamentale să fie resimţite de populație, aşa cum am promis, ci şi de o conducere legitimă a partidului, validată prin vot. Cu cât competiția este mai reală şi mai profund dusă spre baza partidului, cu atât mai legitim va fi liderul ales în 14 mai. Şi sunt sigură că partidul se va grupa în spatele câştigătorului şi se va alinia în formație de luptă pentru a câștiga alegerile locale şi apoi parlamentare din 2012.

Câştigătorul va fi Emil Boc. Echipa lui va fi formată din susţinători ai tuturor moţiunilor, pentru că partidul are nevoie de fiecare dintre cei care pot şi vor să lupte pentru el. Iar baza partidului vrea ca formula câştigătoare să fie bazată pe unitate la vârful lui.
De aceea cred că ne prinde bine aceasta competiție, pentru că ne dă posibilitatea să ne poziţionăm în interiorul partidului şi să ne spunem lucrurile pe care le gândeam unii despre ceilalți. Dar mai cred că asta trebuie să fie doar între noi, fără amestecul celor care ne sunt adversari şi, ca urmare, nu au cum sa urmărească binele PDL.

Nu pot să nu constat că echipa lui Vasile Blaga este susținută de presa ostilă partidului şi de opoziție, în timp ce, în fiecare zi, de dimineață pâna noaptea, noi, cei care suntem cu Emil Boc, am devenit ținta atacurilor acestora. Până nu demult şi Vasile Blaga şi susţinătorii săi au fost membri ai Cabinetului, deci nu poate fi vorba de un atac la Guvern. Eu remarc încă o dată că toți detractorii lui Traian Băsescu şi ai celor consideraţi loiali acestuia sunt susţinătorii colegului meu Vasile Blaga şi, acum, şi ai celor de lângă el. Sigur că îmi pun întrebări şi încerc sa găsesc explicatii. Colegii de pe cealaltă moţiune au suficient de multe atuuri încât să nu fie nevoie să accepte „ajutorul” pe care li-l dau presa mogulească şi opoziția.
Finalul acestei competiții trebuie să relanseze partidul spre câștigarea alegerilor de anul viitor. Asta se poate doar dacă rămânem uniţi.

P. S. În București nu am făcut niciun sondaj de opinie în ultimele șase luni. Deci, sugerez celor care se arată îngrijoraţi de soarta partidului să folosească ceva mai subtil în încercarea de a ne împărţi pe cei din PDL în buni şi răi, credibili şi necredibili, de viitor sau de trecut.