Fonduri europene pentru Valcea si Gorj. Drumuri judetene pentru Consanta, Galati si Braila.

În ultimele două zile, s-au semnat mai multe contracte prin Programul Operaţional Regional. MDRT se află astfel pe drumul cel bun pentru atingerea obiectivului încheierii contractărilor tuturor fondurilor europene prin POR în acest an.

La Vâlcea, am semnat două contracte în valoarea totală de peste 15 milioane de euro pentru extinderea infrastructurii turistice din staţiunea Călimăneşti-Căciulata, pentru reabilitarea unui drum judeţean şi construirea a două poduri. Alături de mine au fost Premierul Boc şi preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Câlea.

Astăzi, secretarul de stat Răzvan Murgeanu a semnat alături de preşedintele CJ Gorj, Ion Călinoiu, contractul de finanţare pentru realizarea unui sistem de centre salvamont în judeţ, în valoare de aproape 2,5 milioane de euro.

Aş vrea să punctez faptul că amândoi preşedinţii de consilii judeţene, Ion Câlea şi Ion Călinoiu, sunt membri PSD, în două judeţe dominate de social-democraţi. Ion Călinoiu mai este de săptămâna trecută şi preşedinte al Ligii Aleşilor Locali din PSD. Asta arată că MDRT face politica administraţiilor locale şi încearcă să le ajute, fără a ţine cont de culoarea politică. De altfel, am mai spus şi în alte rânduri: MDRT are obiective de investiţii în aproape fiecare localitate din România.

Mai mult decât atât, ieri am lansat licitaţia pentru reabilitarea de drumuri judeţene în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii. Judeţului Constanţa i-au revenit 70 de milioane de euro (tot atât cât spunea un oarecare preşedinte de partid că ar fi primit Gheorghe Flutur pentru a-l susţine pe Emil Boc în competiţia internă din PDL). Galaţiul a primit  50 de milioane de euro, iar Brăila 45 de milioane de euro. În total, peste 165 de milioane de euro pentru consilii judeţene conduse de social-democraţi. Şi mai urmează lansarea de licitaţii şi pentru alte judeţe.

Poate cu ocazia asta înţeleg şi anumite personaje politice de care este numai gura că una este bătălia politică dintre partide şi alta este împărţirea resurselor pe care le are la dispoziţie MDRT. Niciodată la MDRT nu s-a ţinut cont de faptul că un primar sau preşedinte de CJ este de la PDL, PSD, PNL sau UDMR, ci de cât de bun şi util este proiectul cu care a venit.

Iată de ce unii nu vor ajunge niciodată să conducă singuri o maşină, fiind obligaţi să rămână toată viaţa copiloţi.