CĂUTĂM VÂRFUL DE LISTĂ AL PDL PENTRU CONSILIUL GENERAL PRINTRE BUCUREŞTENI

Organizaţia pe care o conduc a lansat astăzi o iniţiativă inedită în România: un concurs de proiecte, în urma căruia câştigătorul va fi desemnat cap de listă al PDL pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Este dorinţa de a-i atrage alături de noi pe bucureştenii obosiţi şi dezinteresaţi de politică, oameni cu idei şi care-şi doresc să schimbe cu adevărat oraşul. Pornesc de la aceeaşi premisă ca şi în trecut – bucureştenii ştiu foarte bine care le sunt problemele şi, de cele mai multe ori, şi care sunt soluţiile.

Acest demers al PDL Bucureşti are un caracter puternic social. E o pârghie prin care vrem să redeschidem dialogul cu cetăţeanul, început de Traian Băsescu prin campania “Da pentru Bucureşti” şi întrerupt în timpul lui Oprescu. Îi oferim astfel şansa de a schimba ceva la modul concret. Poziţia de cap de listă al PDL va garanta accesul în CGMB şi astfel impunerea proiectului propriu, dar şi al altora menite să îmbunătăţească situaţia din oraş.

E un proiect care se adresează tuturor bucureştenilor: fie ei specialişti sau nu. Până la urmă, ideea contează, ea urmând să fie pusă în practică alături de ceilalţi consilieri generali ai PDL. Nu e un demers politic, nu căutăm o anumită tipologie. Încercăm în schimb să promovăm o idee valoroasă pentru oraş, fie că este un proiect de infrastructură, administrativ sau de înfrumuseţare. E un demers prin care arătăm că PDL susţine un sistem meritocratic, care a lipsit, din păcate, mult timp politicii româneşti.

Acest concurs de proiecte a pornit astăzi şi va dura până pe data de 25 aprilie, urmând ca, după o scurtă deliberare, pe 29 aprilie să fie anunţat vârful de listă pentru CGMB. Aşa cum subliniam şi mai sus, poate participa oricine, existând doar două limitări: ca participantul să nu fie membru al unui partid politic şi să aibă domiciliul în Bucureşti. Proiectele care intră în concurs pot fi depuse fie pe site-ul www.pdlbucuresti.ro, la secţiunea special dedicată acestei campanii, fie direct la sediul organizaţiei centrale a PDL Bucureşti din strada Aleea Modrogan, nr. 22.

Îmi doresc foarte mult ca numărul participanţilor să fie cât mai mare. Pe de o parte, pentru că ar fi un semnal social foarte important – că bucureştenii sunt interesaţi de ce se întâmplă cu oraşul lor. Pe de altă parte, ar însemna un pas important pe care îl face partidul în drumul său de redeschidere a dialogului cu cetăţeanul şi, într-un final, de recâştigare a încrederii oamenilor.

Eu cred că bucureştenii au soluţii şi s-au săturat să-i vadă pe politicieni cum vorbesc de la distanţă despre problemele lor. Faptul că au acum şansa să-şi expună viziunea asupra oraşului, ea să fie ascultată şi apoi implementată, cred că poate fi un foarte mare câştig. E crucial ca, într-un moment în care politicienii nu sunt apreciaţi de cetăţeni, aceştia să încerce să găsească o cale de a-i implica. Până la urmă, politica nu se face de dragul politicii, ci pentru a îmbunătăţi viaţa oamenilor.

La sfârşit, nu pot decât să le adresez un mesaj cititorilor blogului meu: scrieţi un proiect în maximum 3.000 de caractere, intraţi pe www.pdlbucuresti.ro, în secţiunea dedicată campaniei „Un proiect pentru Bucureşti”, şi postaţi-l acolo. Oricare dintre voi poate fi consilier general al Municipiului Bucureşti în echipa PDL.