Ipocrizie, dar sa stim si noi!

Proaspăt întors din Dubai, copt( cine a spus că este necopt?!)la soarele Golfului, cu nisipul încă pe picioare, Victor Ponta s-a grăbit să se audă vorbind. Conferinţa de presă ţinută aproape pe aeroport.

Fiind ocupată cu pregătirile de sărbători, nici nu am încercat să aflu cam ce a grăit acesta, dar am citit pe monitorizări că s-a referit şi la votul uninominal. Atâta ipocrizie m-a făcut să mă opresc din gătit, deşi borşul de miel este mult mai important altminteri pentru mine decât ce spune Ponta.

Precum Oprescu, care se laudă cu Pasajul Basarab pe care l-a boicotat ani de zile din poziţia de consiler general PSD, Ponta a uitat complet de opoziţia PSD-ului la votul uninominal! A uitat că a fost nevoie să facem un referendum, la iniţiativa Preşedintelui Traian Băsescu, pentru a-i putea obliga să treacă de la votul de listă la cel de persoană. Neavând de ales, au făcut împreuna cu PNL-ul lui Tăriceanu o lege prin care au inventat un sistem electoral aberant, creat special pentru a-i aduce în Parlament pe cei care nu erau în stare să îşi câştige voturile şi care au devenit senatori sau deputaţi, deşi au pierdut alegerile.

Acest sistem pesedistopenelist unic în lume, tipic dâmboviţean, dă voie celor care ies pe locul doi sau trei în competiţie să primească trofeul, adică locul de parlamentar, iar cel care câştigă cele mai multe voturi din partea cetăţenilor să plece acasă! Aşa au ieşit senator Crin Antonescu şi deputaţi Călin Popescu Tăriceanu, Ludovic Orban, etc. Alţii, precum Victor Ponta, au fugit să candideze în provincie, în locurile cele mai sigure, unde PSD avea cel mai mare scor şi primari în funcţie, respectiv în Gorj!

Ca orice lucru bun în teorie, pus în practică pe malurile Dâmboviţei, votul uninominal a dat erori majore, despre care voi vorbi cu altă ocazie. Avem acum o certitudine: actualul sistem trebuie corectat! Cum se va face asta, ce se pune în loc, ţine de reprezentanţii partidelor politice şi de armonizarea intereselor şi punctelor lor de vedere. După cum este de aşteptat, ipocrizia ne va împiedica să avem o dezbatere şi o decizie corecte!

Of, of, atâtea pretenţii şi atât de ipocrit!