EBA – un mandat în plus pentru PD-L

De la anunţarea candidaturii Elenei Băsescu pentru Parlamentul European, mi-am exprimat deschis intenţia de a o sprijini. Din punctul meu de vedere, Partidul Democrat Liberal şi Elena Băsescu nu sunt competitori în această cursă electorală, iar votul pe care i-l voi acorda Elenei este un vot dat partidului pe care îl reprezint. Când spun acest lucru, am în vedere faptul că EBA va reveni în PD-L imediat după alegeri.

Elena Băsescu are sprijinul meu deoarece apreciez poziţia pe care aceasta a avut-o faţă de PD-L, alegând o candidatură independentă într-un moment în care existau voci care susţineau că apariţia numelui ei pe liste dăunează partidului. A demonstrat că îşi doreşte cu ardoare să facă politică şi a ales să cucerească pe cont propriu un mandat de europarlamentar, dând astfel dovadă de mare curaj. Ceea ce nu este permis la PD-L trece neobservat la alte partide unde poţi fi, de exemplu, fiică de ministru şi in acelaşi timp candidat la alegerile europarlamentare. Prin gestul său, EBA a dovedit că este mai puternică decât mulţi aşa-zişi politicieni care, atunci când nu s-au mai regăsit pe liste de partid, au părăsit formaţiunea politică din care făceau parte şi au migrat spre alte partide unde listele erau deschise.

Elena Băsescu are sprijinul meu deoarece eu cred că merită o şansă, şi spun acest lucru deoarece eu am trăit experienţa de a nu mi se da o şansă în politică atunci când am fost obligată să renunţ la mandatul de consilier prezidenţial.
EBA poate să conteze pe voturi de la o parte din susţinătorii PD-L, de la o parte din susţinătorii preşedintelui, dar mai ales pe voturile propriului ei electorat format din tineri nonconformişti care nu se simt reprezentaţi de actuala clasă politică. Cu respect faţa de candidaţii de pe lista PD-L, o voi vota şi eu pe EBA pentru că succesul ei va adăuga un mandat de europarlamentar celor pe care le va obţine partidul.