Iesirea din recesiune arata corectitudinea masurilor guvernului Boc

România a ieşit din recesiune. În primele trei luni ale acestui an, PIB-ul României a crescut cu 0,6% faţă de ultimul trimestru al anului trecut.

Ieşirea din recesiune este un element de ordin tehnic. Nu înseamnă că am ieşit din criză, nu înseamnă că românii vor trăi de astăzi mai bine.

Ieşirea din recesiune este însă confirmarea faptului că Guvernul a făcut ceea ce trebuia. Că economia naţională s-a stabilizat şi a revenit pe creştere. Că programul de reforme al Guvernului Boc începe să dea roade. Pe scurt, ieşirea din recesiune este dovada clară a faptului că ne aflăm pe drumul cel bun.

Datele prezentate astăzi de INS ne dau motive să fim optimişti faţă de creşterea economică de anul acesta. Au un efect psihologic important şi se pot transforma într-un argument puternic în sensul ieşirii efective din criză la sfârşitul acestui an. Datele INS ne oferă motive să fim mai încrezători.

Aceasta este diferenţa dintre noi şi USL. În timp ce PDL încearcă să le ofere motive românilor să fie optimişti, Alianţa Socialistă le oferă motive să fie pesimişti. USL şi televiziunile de ştiri le servesc zilnic românilor pilula amară a negativismului. PDL este dator să le arate că lucrurile merg spre bine. În timp ce USL se roagă ca românilor să le meargă rău, pentru că numai aşa vor ajunge la putere, PDL îşi doreşte în mod real ca românilor să le meargă bine, pentru că doar aşa vom putea guverna şi mai departe.

Pentru că mâine vine Convenţia Naţională a PDL, nu pot să nu remarc faptul că Emil Boc este Premierul care a scos România din recesiune. Sunt convinsă că de numele său va fi legată şi ieşirea din criză, dar şi recăpătarea încrederii în partid. Emil Boc este cel care ne-a motivat să mergem înainte, chiar atunci când lucrurile păreau a fi întunecate. Este cel care ne-a spus mereu că vom ieşi la liman.

De astăzi începând, odată ce optimismul românilor va începe să crească, sunt convinsă că şi PDL va începe să crească în încrederea românilor. Ceea ce trebuie să facem noi este să le ducem românilor mesajul acesta pozitiv, mesajul continuării pe drumul reformelor care pot genera prosperitate şi bunăstare în România.