Mă întreb ce s-ar fi făcut USL fără mine? Ar fi avut ei oare unde să meargă în Delta Dunării şi să-şi aranjeze împărţeala colegiilor parlamentare, între două tururi de piscină? Mai ales că spa-ul lui Vântu din Delta este închis.
Îmi pare destul de amuzant faptul că liderii Puterii s-au decis să meargă tocmai la complexul „Puflene resort”, care a fost realizat cu fonduri europene gestionate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului în mandatul meu. Sper că Victor Ponta şi Crin Antonescu se bucură de tot confortul turismului în România şi că vor alege şi pe viitor destinaţii interne, lăsând Dubaiul şi Italia în detrimentul Deltei Dunării.
Trag nădejde că s-au convins, ca alte multe mii de români în vara aceasta, de frumuseţea Deltei, dar şi de beneficiile susținerii investiţiilor. Astfel, poate vor înțelege și ei cât de eronată a fost decizia guvernului USL de a tăia bani de la investiții în noua rectificare bugetară. Pentru asta, trebuie să ştie că drumul pe care au mers până la Murighiol şi Dunavăţ a fost finalizat în octombrie 2010 tot prin Programul Operaţional Regional şi a costat aproape 20 de milioane de euro. În total, s-au construit 13 kilometri noi de drum, s-au reabilitat 37 de kilometri, s-au reabilitat 7 poduri şi s-au construit 47 de podeţe.La care se adaugă, evident, cele câteva sute de locuri de muncă astfel create, dar şi oportunităţi majore pentru investitorii în turism de acolo. Asta înseamnă să mizezi pe investiții, să creezi locuri de muncă şi oportunităţi, dar şi să absorbi fonduri europene. Lucruri pe care cei de la Putere par să nu le cunoască.
Șoseaua s-a realizat în doar un an, până atunci existând un drum de pământ aproape imposibil care făcea ca maşinile să lase în urmă adevăraţi nori de praf. Și infrastructura de turism de la noi poate progresa şi atrage chiar şi pe cei mai pretenţioşi clienti, aşa cum, de bună seamă, sunt fruntaşii USL obişnuiţi cu hotelurile de 5 stele din Occident.
Pentru că ştiu foarte bine zona, între dezbaterile politice, le recomand reprezentanţilor Puterii să dea o fugă şi la Sarichioi, pentru a vedea miniportul. Chiar dacă este mai răcoare afară, ar putea să viziteze şi plaja din Sulina. Toate proiecte realizate de MDRT prin fonduri europene.
Dacă se află într-o stare de spirit mai pioasă, pot să viziteze şi Triunghiul Mănăstirilor, folosind drumul care leagă Celic Dere de Saon şi Cocoşu. Un proiect în care s-au investit 75 de milioane de lei pentru reabilitarea a 38,2 kilometri de drum, pe care am apucat să-l și inaugurez, nu doar să îl finanțez.
Sper că USL-iștii să se întoarcă la Bucureşti cu bateriile încărcate pentru că au foarte-foarte mult de lucru dacă vor să lase şi ei în urma lor măcar jumătate din lucrurile care s-au făcut în guvernarea Boc pentru turismul din Delta Dunării. Zecile de mii de turişti care vin în plus în fiecare an într-una dintre cele mai frumoase zone din Europa pot să-i convingă de faptul că merită.
Şi la întoarcere, aş vrea să-l văd şi pe Premier, dar şi pe ceilalţi iluştri reprezentanţi ai Guvernului vorbind despre atragerea de noi investitori în Deltă. E un loc unic, unde merită băgaţi bani şi poate să reprezinte una dintre atracţiile majore ale României.
P.S. Pentru cei care habar nu au despre investiţiile în infrastructura turistică din Deltă şi activitatea MDRT şi care totuşi critică, fac următoarea precizare. În postarea de pe blog mă refeream la drumul care duce la Murighiol, 50 de kilometri în total, iar în declaraţia politică din Parlament la toate drumurile reabilitate în Tulcea, 100 kilometri, pe programele derulate de MDRT.
Apoi, în postarea de mai sus, eu nu spun mergeţi să vedeţi miniportul de la Sarichioi, ci mergeţi la Sfântu Gheorghe să vedeţi miniportul sau la Sarichioi. Deci, nu spun că acolo este miniport, ci că şi acolo pot vedea ceva ce eu am făcut – mă refeream, evident, la drum.