Mi-am petrecut onomastica printre locuitorii Colegiului 25 din Drumul Taberei

Încep prin a le mulţumi tuturor celor care mi-au făcut ieri urări cu ocazia Sfântului Mihail şi Gavriil. În fiecare an, sunt surprinsă de numărul tot mai mare a celor care ştiu că al doilea prenume al meu este şi Gabriela. Le întorc şi eu urările de bine şi de sănătate tuturor celor care mi-au transmis mesaje, dar şi celor care şi-au serbat, la rându-le, onomastica.

Pentru mine, a fost o zi specială şi dintr-un alt motiv – am participat la o petrecere organizată pentru mine de o parte dintre colegii de partid, dar şi de votanţii din Colegiul 25 din Drumul Taberei. A fost un moment cu adevărat plăcut tocmai datorită modului în care am fost primită. M-am simţit pentru câteva ore ca în mijlocul unei veritabile familii.

Mă număr printre parlamentarii nou-aleşi în 2008 care au încercat să facă tot posibilul pentru a ajuta locuitorii colegiului din care fac parte. Faptul că am păstrat o legătură cu oamenii care mi-au acordat încredere în urmă cu aproape 3 ani, că am încercat, pe cât posibil, să mai particip la acţiuni în mijlocul lor (cum a fost şi petrecerea de ieri) cred eu că m-a apropiat mult de cei care m-au votat.

Metroul din Drumul Taberei, lărgirea Şoselei Prelungirea Ghencea, reabilitarea Parcului Moghioroş, cartierul ANL Constantin Brâncuşi sau reabilitarea termică a blocurilor prin programul MDRT sunt proiecte care se leagă şi de activitatea mea ca ministru sau parlamentar. Cred că am contribuit în bună măsură la schimbarea în bine a cartierului care conţine şi colegiul meu de deputaţi.

Iată de ce o întâlnire cu oamenii care m-au votat reprezintă pentru mine o adevărată plăcere. Deopotrivă cu cei tineri care au nevoie de încredere şi de şanse, dar şi cu cei în vârstă care vor să ştie lucruri despre posibilitatea măririi pensiilor. E o vorbă mai veche pe care am învăţat-o când am intrat în politică: acolo, printre oamenii simpli, vezi din ce stofă eşti făcut, dacă poţi sau nu să fii un politician priceput.

PS. Niciodată nu am avut body-guarzi, ofiţeri de protecţie etc. Şi nici nu consider necesar să am. Nu am cerut niciodată protocol sau pază şi sunt printre demnitarii care merg singuri, atât în timpul liber, cât mai ales la evenimente publice, aşa cum a fost şi aseară.  Deci, le spun celor care vor să îşi vândă fiţuicile pe seama mea să o lase mai uşor cu minciunile şi exagerările.