Sorin Oprescu a sarit in caruta USL trasa de doi ponei, Crin si Victor

In timp ce PD-L Bucuresti, singurul partid care a venit cu proiecte pentru capitala, se preocupa in continuare de identificarea unor solutii pentru imbunatatirea vietii bucurestenilor, primarul Sorin Oprescu nu este interesat de nimic altceva decat de asigurarea sustinerii sale politice pentru o noua candidatura. Fac aceasta remarca fiindca astazi am asistat la un moment memorabil: marele independent Sorin Oprescu a sarit caruta USL trasa de doi ponei, Crin si Victor. Dupa intalnire, acestia au anuntat trei descoperiri fara de care lumea nu ar mai putea merge inainte.

1. Dupa intalnirea cu cuplul de comici  Antonescu – Ponta, Sorin Oprescu a declarat ca va candida pentru un nou mandat. Sprijinit de USL, deci in plenitudinea independentei sale. In urma acestui anunt, ne putem astepta la o inflatie de candidati asa-zisi independenti pentru fotoliul de primar general. Nu exista atatea fotolii de sefi cate trebuie impartite la USL. Adevaratul motiv pentru care PNL si PSD se tem de legea capitalei consta in disparitia fotoliilor de primari de sector, implicit a privilegiilor pe care primari de sector, precum Andrei Chiliman, le au in gestionarea bugetelor considerabile.

2. Fratii siamezi Ponta si Antonescu i-au promis astazi lui Sorin Oprescu sprijin pentru buget. Ce inovatie! Desigur ca primarul general al capitalei stie ca are si acum, tot asa cum s-a intamplat in anii precedenti, tot suportul consilierilor generali ai PD-L, pentru buget, cu o singura conditie, aceea de legalitate. Cand bugetul respecta legea, acesta devine imediat functional. Este aberant sa ni se ceara parteneriat intr-un demers ilegal, tot asa cum este aberant sa fim acuzati ca stopam proiectele pe care noi, PD-L le-am initiat. Va reamintesc ca nici Sorin Oprescu si niciun alt partid cu reprezentare in CGMB, in afara de PD-L, nu a initiat proiecte majore de investitii, fie ca vorbim de strazi, stadion, pasaje sau alte proiecte importante pentru Bucuresti.

3. Nu in cele din urma, va amintiti ca am fost prima care a cerut referendum pentru Legea Capitalei? Ei, bine, Ponta, Antonescu si Oprescu au batut palma pentru organizarea acestui referendum, ca si cum ideea le-ar apartine, chiar daca, pot sa pun pariu, nu au citit niciun articol din proiectul de lege al PD-L.  Ne bucuram ca au ajuns la vorbele noastre, noi, PDL, am initiat o lege extrem de importanta, avem acordul tuturor organizatiilor neguvernamentale si profesionale cu care ne-am intalnit si vrem sa o explicam, sa avem sprijinul bucurestenilor pentru a o pune in practica. In concluzie, va asigur ca toti consilierii generali PDL vor vota in favoarea organizarii acestui referendum.

Nu pot sa inchei aceste randuri fara sa ma refer si la campania murdara si mincinoasa pe care noii parteneri ai lui Sorin Oprescu au urcat-o pe internet si mai apoi au coborat-o pe strada in Bucuresti importiva mea. Alianta PNL-PC cere bucurestenilor sa semneze pentru referendum, impotriva mea. Asa cum am dovedit, sunt cea mai mare sustinatoare a referendumului pentru Legea Capitalei, astfel ca semnatarii listelor de sustinere a referendumului sunt tocmai aliatii mei.

In aceeasi campanie mizerabila, oponentii mei politici afirma ca vreau sa fur banii bucurestenilor. Nu doar ca nu as avea vreodata cum sa fur acesti bani, dar banii sunt acum pe mana lui Chiliman, de exemplu, si probabil ca el vorbeste despre propria lui experienta legata de furtul banilor publici. Altfel nu imi explic cum e posibil ca reabilitarea termica a unui apartament sa coste, in sectorul 1, 30.000 Euro, de 10 ori mai mult decat in alte sectoare, sau cum aceeasi primarie de sector cumpara ilegal cele mai scumpe servicii de salubritate din capitala, si lista ar putea continua.

Doar politicienii manati de interese personale, fara viziune si fara proiecte sunt capabili de instrumentarea unor asemenea campanii murdare, bazate pe atacuri la persoana. Nu asa ceva asteapta bucurestenii de la politicieni. Nu am nici cea mai mica umbra de indoiala ca bucurestenii vor sustine Legea Capitalei fiindca aceasta lege rezolva o multime de probleme cu care oamenii de rand se confrunta in viata lor de zi cu zi. Cu o singura conditie: ca acestia sa fie corect informati asupra continutului legii, nu mintiti si manipulati de privilegiatii USL.