Vă provoc să realizăm împreună harta problemelor Bucureştiului! Pentru că avem soluţii!

Astăzi am lansat pe blogul meu Bucureştiometrul – un instrument online prin care încerc să  aflu, în cel mai interactiv și transparent mod posibil, care sunt principalele probleme ale Capitalei, în viziunea concetăţenilor mei.

Nu, acesta nu este un anunţ că aş candida pentru Primăria Generală, după cum sigur se vor grăbi mulţi să interpreteze, ci un lucru absolut normal pentru preşedintele organizaţiei Bucureşti a PD-L.

Fireşte, ca mai tot ce mă străduiesc să fac, proiectul are o finalitate clară si practică: problemele semnalate, care îşi vor putea găsi un răspuns, vor avea soluţii ce vor fi cuprinse în proiectul de lege pe care il susţin, Legea Capitalei.

Altele mă vor ajuta, ca preşedinte PD-L, să contribui la realizarea unui proiect electoral coerent pentru PD-L şi pentru candidatul partidului pentru București, oricare va fi acesta.

Îmi doresc ca Bucureştiometrul să fie oglinda în care se vor răsfrânge problemele bucureştenilor și unul dintre mijloacele prin care, în timp, aceste nemulţumiri se vor putea rezolva. Acest lucru nu se poate face decât prin voinţă politică şi prin demersuri legislative coerente şi ferme, care să ofere instrumentele necesare atingerii obiectivelor.

Cred că bucureştenii s-au săturat de cai verzi tropăind pe autostrăzi suspendate, de „investiţii” de zeci de milioane de euro în floricele şi de alte promisiuni aiuritoare, care nu au nimic în comun cu nevoile lor de zi cu zi.

Legea Capitalei nu reprezintă doar gândirea noastră politică pentru Bucureştiul de azi, ci e un demers absolut necesar mai ales  pentru Bucureştiul anului 2020, când eu, una, sper să trăiesc intr-o capitală europeană adevarată.

Dincolo de orice interes politic meschin, e o lege necesară oricărui primar general care vrea sa faca treabă cu adevarat. Indiferent ce partid il susţine.

Este nevoie de viziune pe termen mediu şi lung, nu doar pe patru ani, cât este ”termenul de valabilitate” obişnuit pentru un primar.

Dacă vrem să vorbim într-adevăr de o capitală europeană, avem nevoie de strategii clare privind traficul auto, transportul în comun, problemele de urbanism, corupţia din primăriile de sector, lipsa locurilor de parcare sau câinii comunitari, şi multe alte chestiuni ce se află pe buzele oricărui bucureştean care doreşte să trăiască într-un oraş frumos.

Şi, dacă tot suntem online, îmi permit şi un mic joc: imaginează-ţi că nu îi vei spune toate problemele tale Elenei Udrea, ci vecinei tale care, întâmplător, poate sa încerce să rezolve câte ceva 

Și nu te aştepta la promisiuni demagogice de genul ”mulţumesc, se va rezolva!”. Tot ce vreau este să aflu care sunt priorităţile celor care trăiesc în acelaşi oraş cu mine. Astfel, cu ajutorul Dumneavoastra, cred ca pot fi un preşedinte PD-L Bucureşti, un ministru şi un om politic mai bun şi mai eficient.

PS

Într-un fel, demersul meu e şi un răspuns la atacurile josnice la adresa mea la care, constat cu tristeţe, se coboară câţiva „domni” din alianţa PNL-PC printr-o campanie care, după părerea mea, nu îi onorează. Decizia lor, alegerea lor. Alegerea mea e să comunic deschis, civilizat şi constructiv. Dumneavoastră? Ce alegeţi?